Allt som är gott behöver inte vara onyttigt, och tur är ju det. Men vad som passar i en diet fungerar inte alls i en annan. Så är det ju. Men för mig passar den här och äter man inte enligt någon diet alls så funkar den alldeles utmärkt då också. Ingen gluten är det i heller, så får man lite ont i magen av mjöl, så kan jag meddela att i den här finns det bara mandel- och kokosmjöl. Med andra ord får man inte vara allergisk mot mandel. Då kan det sluta illa.
Hallonet på toppen behövs för att få lite sötma till den annars ganska mäktiga lilla kakan med mycket chokladsmak. I går kväll tog jag även en klick vispad grädde upptill. Kan jag verkligen rekommendera, mmmmmm!
Kokostryffelkaka med hallon
1 dl vispgrädde
50 gram mörk choklad med kokos, 70% kakao
35 gram smör
1 tsk vaniljpulver
1 1/2 dl mandelmjöl
1 1/2 dl kokosmjöl
1 msk stevia
Chokladganache
75 g mörk choklad 70% kakao
1/2 dl vispgrädde
50 g smör
Häll grädden i en kastrull, värm och låt chokladen smälta i grädden.
Tillsätt smöret och rör tills smeten tjocknat.
Tillsätt vaniljen och rör ner mandel- och kokosmjöl och Stevian. Tryck ut degen i en fyrkantig eller rektangulär form klädd med aluminiumfolie. Ställ i kyl.
Häll grädden i en kastrull, värm och låt chokladen smälta i grädden. Ta bort från plattan och rör i smöret. Blanda till allt smält och blivit härligt glansigt. Kyl ner chokladen en stund, för att sedan hälla den över kakan.
Skär i små rutor och garnera med ett hallon på varje bit.
Receptet kommer från tasteline.se, men jag har gjort några förändringar i receptet.
I dag skidas det lite här och lite där. Lycka till var ni än befinner er!
//Malin
Ja jag står inte på några skidor! Jag tar hellre en sådan här kaka eller två.
SvaraRaderaDu, det där ser gott ut!! Hoppas helgen är fin!
SvaraRaderaYum, ser väldigt gott ut! Kram!
SvaraRaderaInga skidor här, däremot har jag varit ute och sprungit/joggat. Tyyyyyp... Första gången någonsin! Sjukt pepp nu, vår i luften!
SvaraRaderaMums Malin ser gott ut : ) kram Sofia som är supersugen just nu!!!!
SvaraRaderaLåter otroligt gott! Ska testa nån gång och göra det mejerifritt, med kokosmjölk istället! :)
SvaraRaderaHa en fin dag!
Kramar!
//Lana
Oj, vilket kaka! Det är underbart tycker jag att det finns nyttigare alternativ på kakor och desserter, men man vågar knappt säga att de är nyttiga för då blir många så skeptiska. Ser ljuvligt goda ut! Kramar.
SvaraRaderaLåter ju hur gott som helst! Det mesta med kokos i brukar gå hem hos mig. Och med hallon. Ta det lugnt i spåret :-)
SvaraRaderaKram!
Den ska jag baka när jag gjort klart min utmaning...funkar det bra med Lchf?
SvaraRaderakram Sandra