Jag är så lycklig över att ha hittat så många bra alternativ till vanligt bröd. Sedan kan de kanske aldrig helt jämföras med ett nybakt Vik-Vila-Bröd, men nybakta pones var inte mycket sämre. Smöret smälte och livet kändes på topp.
Ett plus med de här bröden är att det går snabbt att få nygräddade frallor på bordet. Inga långa jästider här inte.
Frallorna innehåller pofiber och fiberhusk, som hittas bland de glutenfria produkterna i mataffären.
Pones 6 st
5 ägg
2 dl pofiber
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
1 krm salt
50 g smält smör
3 msk grädde
2 dl riven parmesanost
Vispa äggen fluffiga, smält smöret och blanda ihop med grädden. Blanda de torra ingredienserna och häll först ner smör/gräddblandningen sedan de torra ingredienserna. Låt svälla i ca 5 minuter.
Blöt händerna och forma till bollar. Strö över rikligt med riven ost. Grädda i 200 grader i ca 15 minuter tills de fått fin färg.
Receptet har jag hittat på flera olika Lchf-bloggar och Instagramalias.
Måste köpa hem nytt pofiber för måste helt klart baka fler väldigt snart.
//Malin
Vad goda de ser ut! Kram!
SvaraRaderamums vad gott!
SvaraRadera