måndag 10 februari 2014

GLUTENFRIA VÅFFLOR



Våfflor är barnsligt gott och något som borde vara en mänsklig rättighet att få äta då och då. Inte tycker jag att man ska hålla sig till våffeldagen heller. Tänk om man ligger supersjuk och inte klarar av att grädda våfflor den dagen. Måste man då vänta ett helt år till nästa chans? Nej, ta alla tillfällen ni kan få. Det är min uppmaning till er. 

Glutenfria våfflor 6 st
2 dl mandelmjöl
2 dl vispgrädde
4 ägg
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
lite salt
vaniljpulver

Separera äggen och vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa samman övriga ingredienser och vänd tillsist försiktigt i äggvitorna. 

Vispad grädde och varma hallon var mumma till våfflorna. Får nog bli våfflor snart igen och då ska jag testa kokosvåfflor. 






//Malin




9 kommentarer:

  1. mums med våfflor gahhh vad gott! kram Sofia

    SvaraRadera
  2. Jag blev så sugen på våfflor när jag såg din bild! Genast vispade jag ihop en smet och njöt av nygräddade våfflor:)

    SvaraRadera
  3. våfflor är något jag älskar men gör alldeles för sällan.. tack för tipset på ett nytt härligt recept

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.