Citron och mandelmassa var en trevlig kombination. Det gifte sig fint, som det så fint brukar heta. Här fick jag användning av rapsoljan jag säljer i min butik Annies Stuga. I kakan användes inget smör utan det blev citronrapsolja från Gunnarshög. Kakan blev riktigt saftig och god!
Citronkaka med mandelmassa
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver
4 msk rapsolja (Jag använde Gunnarshögs citronrapsolja)
1 dl grädde
3 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
140 g mandelmassa
rivet skal och saft av 1 citron
Vispa ägg, socker och vaniljpulver vitt och pösigt.
Rör i rapsolja och grädde.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål och sikta sedan ner blandningen i äggsmeten. Rör försiktigt i smeten tills allt blandats.
Riv mandelmassan grovt på rivjärn.
Rör in i smeten tillsammans med citronskalet och citronsaften.
Smöra en sockerkaksform och strö rörsocker i formen.
Fyll formen och grädda i ugnen på 175 grader i ca.40-45 minuter.
Vill man inte baka sockerkaka kan man köpa fina citrontryfflar i butiken. Eller kör man på båda delar, det är mer min melodi!
I dag söndag och jag håller öppet butiken till kl. 16.00.
Välkomna!
//Malin
Låter mycket gott! Kram!
SvaraRaderaPå bloggträffen vill jag bestämt till Annies stuga :)
SvaraRaderaMmm, låter väldigt gott! :)
SvaraRaderaDen här tror jag på, alltså! Jag älskar mandelmassa och citron, och att kombinera så gutta grejer i en kaka kan ju inte bli fel. Bring on the cake, säger jag bara!
SvaraRadera