söndag 16 februari 2014

CITRONKAKA MED MANDELMASSA



Citron och mandelmassa var en trevlig kombination. Det gifte sig fint, som det så fint brukar heta. Här fick jag användning av rapsoljan jag säljer i min butik Annies Stuga. I kakan användes inget smör utan det blev citronrapsolja från Gunnarshög. Kakan blev riktigt saftig och god! 

Citronkaka med mandelmassa
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver
4 msk rapsolja (Jag använde Gunnarshögs citronrapsolja)
1 dl grädde
3 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
140 g mandelmassa
rivet skal och saft av 1 citron

Vispa ägg, socker och vaniljpulver vitt och pösigt.
Rör i rapsolja och grädde.

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål och sikta sedan ner blandningen i äggsmeten. Rör försiktigt i smeten tills allt blandats. 

Riv mandelmassan grovt på rivjärn.
Rör in i smeten tillsammans med citronskalet och citronsaften.
Smöra en sockerkaksform och strö rörsocker i formen.

Fyll formen och grädda i ugnen på 175 grader i ca.40-45 minuter.




Vill man inte baka sockerkaka kan man köpa fina citrontryfflar i butiken. Eller kör man på båda delar, det är mer min melodi!

I dag söndag och jag håller öppet butiken till kl. 16.00.

Välkomna!





//Malin


4 kommentarer:

  1. På bloggträffen vill jag bestämt till Annies stuga :)

    SvaraRadera
  2. Den här tror jag på, alltså! Jag älskar mandelmassa och citron, och att kombinera så gutta grejer i en kaka kan ju inte bli fel. Bring on the cake, säger jag bara!

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.