söndag 2 februari 2014

BANANKAKA MED CHOKLAD OCH VALNÖTTER




Den här kakan gick verkligen hem hos kunderna i butik igår. En saftig, kladdig, chokladig banankaka med valnötter och mörk choklad. Hade säkert smakat underbart gott med lite vispad grädde upptill, men det blir svårt att bjuda på i Annies Stuga. 

I kväll kommer mor och far hit och då har jag bestämt mig för att baka våfflor. Det går jag och ser fram emot i butiken i dag, mmm!


Det ska vara gott att leva!


Banankaka med choklad och valnötter
90 g smör
2 1/2 dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljpulver
2 ägg
2 mogna bananer
100 g mörk choklad
50 g valnötter
2 1/2 dl mjöl
1 tsk bikarbonat

Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något. Rör ihop det avsvalnade smöret med socker, mjölk, salt och vaniljpulver. Behöver alltså inte vispas med elvisp. Dela äggen och blanda i gulorna.

Mosa bananerna och blanda ner dem i smeten. Hacka chokladen och blanda ihop mjöl, choklad och bikarbonat. Vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.

Häll blandningen i välsmord, bröad form. Grädda i 50-60 minuter i 175 grader. Viktigt att formen är välsmord, annars fastnar kakan lätt när den sak vändas ur formen. Man kan också välja att hälla den i en form med löstagbar kant. 

Känn efter med sticka om kakan är klar. Pudra den färdiga lite avsvalnade kakan med rikligt med florsocker. 







Njut nu av vad denna söndag har att erbjuda. Det vill säga slask och Vinterstudion...

//Malin




5 kommentarer:

  1. Vinterstudion verkar vara nåt som många ägnar sig åt - är det sport? Jag är ju helt kass på sånt. Sitter nu på tåget och blickar ut över fält där snön smälter undan. Solen skiner och jag har varit hos Fanny på besök och stillat min mamma-längtan och oro för en stund. Jag önskar dig en fortsatt fin söndag Malin, kram!

    SvaraRadera
  2. Banan i kakor är toppen. Det blir saftig och gott och just choklad till tycker jag blir extra gott. Kram

    SvaraRadera
  3. den såg inte dum ut ,... kanske finns till våren så Falkenberg besökts igen....

    SvaraRadera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  5. Alltså, du har inte problem med typ gratisfikare? Sådana som häckar utanför din butik före öppning, dreglandes hänger på låset och sedan glatt mumsar i sig fikat du bjuder på? En sådan vet jag att jag hade varit. En gratisfikare av rang. I och för sig hade jag nog shoppat också. Man hjälper ju till att stödja värlsekonomin, liksom.

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.