onsdag 26 februari 2014

ASIATISKA KYCKLINGBIFFAR, LIME & TAMARIMARINERADE SJÖGRÄSNUDLAR OCH EN KALL LIME- & INGEFÄRSSÅS



Vet inte varför det blir så, men kycklingfärs köper jag oftast när det är extrapris, på grund av kort datum. Kanske beror det på att jag är snål, svårare än så är det kanske inte. Vill hellre se mig själv som ekonomisk, men där tror jag inte mina käre sambo håller med mig. Men då pratar vi inte matinköp. Oops, nu kom jag bort från ämnet. Kycklingfärs handlade det om, inget annat. 

Billigt eller inte så är kycklingfärs riktigt lattjo lajbans. Det krävs en del kryddning eftersom färsen annars är ganska blend. Men kryddning har jag inget emot alls, och allra helst inte asiatisk smaksättning på färsen.

Fick till en riktigt god middag med härliga fräscha smaker, I löve it!

Asiatiska kycklingbiffar
800 g kycklingfärs
1/2 gul lök
1 röd chili
1 lime, skal och saft
1 msk fisksås
1 kruka koriander
2 vitlöksklyftor
2 tsk färskriven ingefära
1 msk tamarisoja
1 ägg
Svartpeppar

Finhacka löken och vitlöken. Blanda ihop med färs och resterande ingredienser. Forma till biffar och stek i rikligt med smör. Efterstek i ugn på 175 grader i ca. 20 minuter. Använd gärna stektermometer, då temperaturen ska komma upp i 72 grader. 



Kall lime- & ingefärssås
1 dl majonäs 
1 dl créme fraiche
1 lime, saft & skal
1-2 tsk färsk ingefära
salt & svartpeppar

Blanda samman créme fraiche och majonäs. Riv ner ingefära och limeskal. Pressa i limesaft och smaka av med salt och svartpeppar.


Lime- & Tamarimarinerade sjögräsnudlar
1 paket sjögräsnudlar (Kelp Noodles)
1-2 msk tamarisoja
1/2 lime, saften

Skölj nudlarna enligt förpackningen. Lägg ner dem i kokande vatten och ta kastrullen från plattan. Låt ligga någon minut och sila sedan av nudlarna. Pressa över limesaft och häll på tamarisoja. Vänd runt och servera! 






Ha nu en makalös 
lillalördag!


//Malin





5 kommentarer:

  1. Mmm...det här låter helt i min smak! Mums! Älska sjögräsnudlar och använder de ofta!
    Ha en toppen kväll!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Jag tror jag gillar kycklingfärs just därför: att den inte smakar så mycket. Så kan man ösa på med massa kryddor, så som du gjort - gottgott!

    SvaraRadera
  3. Jag äter ju jämt kyckling, fast aldrig till pasta (för det tycker jag inte passar ihop) och i aldrig som färs, tror det är då jag försöker att variera mitt intag av kyckling, fast dina kycklingbiffar ser v-ä-l-d-i-g-t goda ut:-)

    SvaraRadera
  4. Det är gott att göra typ kryddiga biffar på kycklingfärs, men köttfärssås blir ingen höjdare kan jag meddela, haha! Röra av alltihop. Den är ju lite mjuk liksom, inte så trådig... Gott gott med biffar i alla fall!

    SvaraRadera
  5. Jag brukar mixa köttet från urbenade lår så får du både ett billigare och smakrikare kycklingkött. För jag håller med dig kycklingfärsen kräver lite mer kryddor. Låter väldigt gott!

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.