fredag 10 januari 2014

WOK MED KYCKLINGFÄRS, CHILI OCH LIMEKycklingfärs är något jag börjat använda mer och mer. Riktigt gott och kan användas till så mycket. Jag föredrar att smaksätta färsen med asiatiska smaker. Har tidigare gjort Kycklingbiffar och Färsrätt med koriander, den här gången blev det en wok. 

Kycklingwok med chili och lime
1 kg kycklingfärs
1 st savoykålhuvud
3 msk japansk ljus soja
2-3 st lime (saften)
1 msk fisksås
1 tsk sesamolja
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
chiliexplosion
svartpeppar

Hacka kålen grovt och fräs den mjuk i smör. Lägg åt sidan. Fräs kycklingfärsen och tillsätt finhackad chili och vitlök. Blanda ihop färs och kål i wokpanna eller stor stekpanna. Blanda ner fisksås, soja och sesamolja och vänd runt. Pressa i limesaft efter eget tycke. Låt det vara hög värme på plattan, men akta så det inte bränns. Smaka av med chilipeppar och svartpeppar. 
Mycket god och fräsch mat. Ella fick äggnudlar upptill woken. Hon var nöjd! 

Det här var gott i lunchlådan i dag. Älskar när jag har en lunchlåda att se fram emot. Hela förmiddagen blir så mycket roligare när jag vet att jag har god mat till lunch!//Malin


4 kommentarer:

 1. Kycklingfärs är gott! Jag gillar också att smaksätta den med kraftiga smaker som asiatiskt eller typ mellanösternkryddor. Den är ju lite kladdig på något märkligt vis, knepig att jobba med... Smart att ha den i wok!

  SvaraRadera
 2. Jag älskar att smaksätta allt med asiatiska smaker, ha ha... Woken låter jättegod. Visst blir man extra glad på lunchen om det finns en riktigt god matlåda.
  Ha en trevlig helg. Kram.

  SvaraRadera
 3. Kycklingfärs är gott! :)
  Gott att använda den i wok!
  Ha en fin lördag!
  Kram kram
  //Lana

  SvaraRadera
 4. Härligt när man kan längta till sin lunchlåda. Gör jag också ibland. Kycklingfärs tycker jag är så smaklöst och använder sällan. Gjort biffar nån gång. Gäller att smaksätta ordentligt!

  SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.