måndag 13 januari 2014

TONFISKRÖRA FÖR BAGUETTE ELLER SALLADLunch är det målet jag tycker sämst om att tillaga. Känns oftast bara som ett nödvändigt ont. På helgerna äter vi alltid sen frukost och lunchen blir därför också sen. Hade det bara varit Lars och mig det gällde så hade vi nog skippat lunchen helt, men barnen ska visst ha mat för att växa har jag hört... 

Inte för att barnen var sugna på den här tonfiskröran. Icke då! De fick rester i form av spagetti och köttfärssås. Eller spagetti och ketchup för Ludvig för att vara mer exakt. Tro det eller ej, han växer trots hans ganska så usla aptit. Han äter när han är hungrig och av sådant han tycker om. 

Tonfiskröra
1 burk ABBA tonfisk express grillad paprika
1/2 dl majonäs
1 1/2 msk hackad gräslök
1/3 finhackad rödlök
flingsalt
svartpeppar

Blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Servera i baguette eller tillsammans med en sallad och kokt ägg. Ha nu en bra måndag och innan vi hinner säga nationalencyklopedin så är det fredag igen!


//Malin3 kommentarer:

 1. Tonfiskröra med ägg i tunnbrödsrullar, det är sommar för mig :) Mamma gjorde alltid sådana och hade med till stranden, tror inte jag har ätit tonfiskröra på flera år! Nog dags att testa igen
  // Malin

  SvaraRadera
 2. Åh tonfiskröra! Jag brukar ösa i dill i min - jättegott, annars är den väldigt lik din.
  Väldigt gott i bakad potatis också.

  Jag antar att man får vara tacksam att barnen äter huvudtaget, eller? :)

  SvaraRadera
 3. Jag köpte hem någon av ABBAs smaksatta tonfisk, men har inte hunnit testa den ännu. Får bli lunch någon dag. sedan är ju frågan om jag ska äta den i sallad eller någon slags bröd.

  SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.