onsdag 1 januari 2014

NOBLESSEKAKOR



Hoppas att ni alla överlevt nyårsfirandet och att ni inte har alltför ont i skallen idag. Jag mår toppen, måste vara den friska dalaluften. Är ju i Sunnansjö utanför Ludvika och firar nyår. 

Jag har inte hunnit skriva inlägg om nyårsmaten, men ger er i stället ett recept på en lättbakad kaka som kanske passar när ni får fikagäster i helgen. 

Kakan bjöd jag på i butiken i lördags och den uppskattades av dem som smakade den. Jag måste också få skriva här om hur tacksam och lycklig jag är över att ha min lilla butik och alla fina kunder som kommer och besöker butiken. Har varit ett riktigt bra år för Annies Stuga! Nu kör jag rea i butiken, men trodde inte det skulle komma så många så här direkt efter jul. Men ack så fel jag hade. Kunderna välde in under båda öppetdagarna innan vi åkte till Dalarna. Superkul! Jag är så lycklig över att vi vågade satsa!

Den här kakan måste vara en av världens lättaste kaka att baka. Att den dessutom är god som godis gör den bara ännu bättre. 

Noblessekakor
2 dl havregryn
2 dl kokos
2 1/2 dl socker
1 ägg
150 g smält smör
Noblesse

Blanda havregryn, kokos och socker. Blanda ner det smälta smöret och ägget. Klicka ut i folieformar och baka i ugnen på 200 grader i ca. 15 minuter. När kakorna är klara tas dem ur ugnen och en noblesse läggs på varje kaka. Låt nu smaka! 









//Malin



9 kommentarer:

  1. Jag har aldrig smakat på dessa kakor. De ser otroligt god ut. Kram

    SvaraRadera
  2. Vilken smaskig kaka!
    Inte lika pigg idag.... Gott nytt år!

    SvaraRadera
  3. Jag är så glad för din skull at butiken går bra. Det är roligt att det går vägen när man vågar satsa. Du är en förebild för mig när jag själv går i etableringsfunderingar.

    Gott nytt år till dig. Kram!

    SvaraRadera
  4. ser smarrig ut ...

    din affär är ett guldkorn... sitter i köket och myser över min "stjärnljuslyckta" jag fick i julklapp från din butik...lyckades få mamma och pappa att svänga om Glommen för en julklapp till mig

    ha en go kväll

    SvaraRadera
  5. Dom här kakorna är vrålgoda:)

    God fortsättning:)

    SvaraRadera
  6. Så kul att det går så bra med din butik! Lite av succén måste väl ändå bero på alla goda kakor!? ;)

    SvaraRadera
  7. Mmm...vilka goda kakor! Mums!
    God fotsättning på det Nya Året!
    Kramar!
    //Lana

    SvaraRadera
  8. Det var längesedan jag gjorde dessa kakor, mums. God fortsättning på dig finaste Malin. Hälsa övriga familjen också från oss. Vi fick inte till en träff i somras men jag hoppas nu på den här sommaren istället, varm kram!

    SvaraRadera
  9. Kan det ha blivit fel sockermängd?? Har sett andra recept på denna kaka och då är det 1 1/2 dl socker.
    M v h Heléne

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.