onsdag 29 januari 2014

KESOBRÖD


Här kommer ytterligare ett recept på ett glutenfritt bröd, detta med keso i. Det här gillade jag för det blir lite tuggmotstånd tacka vare den bakade ytan. Skönt med snabba bröd som inte behöver jäsa. Bra för mig som oftast har svårt för att bestämma vad vi ska äta till middag. Ja, vi äter ganska ofta smörgåskvällsmat. Barnen nöjda, alla nöjda.

Kesobröd 4 port
3 ägg
100 g keso
3 msk kokosnötsmjöl
2 msk mandelmjöl
1 msk fiberhusk
4 msk fibrex
3 tsk bakpulver
2 msk kokosolja
1 nypa salt

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Mixa sedan ägg och keso med en stavmixer och blanda samman med de torra ingredienserna. 

Lägg degen på en bakpappersklädd plåt. Blöt händerna och platta ut brödet till en rund sconesliknande kaka. Toppa med lite solrosfrö. 

Grädda i 200 grader i ca. 10 minuter.

Recept från 56.se.  




Hur gott som helst kan jag meddela att det på bilden var. Kvällsmat helt i min stil. Eller frukost helt i min stil också för den delen.





//Malin





5 kommentarer:

  1. Det låter mycket gott och jag vill ha tuggmotstånd. Jag testade oopsies, men de är som att äta luft, haha. Kram!

    SvaraRadera
  2. Lilla B har provat att baka ett annat glutenfritt bröd från din blogg, och hon är jättenöjd. Hon bad mig hälsa det till dig och tacka. Här är inspirationen inte på topp. Men bättre tider kommer. Måste komma. Jag ser fram emot att träffas snart igen. Kram!

    SvaraRadera
  3. Bra med mat som funkar både som kvällsmat och frukost :-) Och ännu bättre med bröd som inte behöver jäsa!

    Kram!

    SvaraRadera
  4. Smörgåsar ska man inte underskatta! Funkar ju när som helst.
    Kram!

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.