tisdag 14 januari 2014

BACONLINDAD KYCKLINGFILÉ MED KÖRVEL OCH BASILIKA



Kycklingfilé och köttfärs är något jag alltid vill ha i frysen. Har jag bara det så löser sig det mesta i matväg. Jag är ju, som jag erkänt tidigare i bloggen, dålig på matplanering. Ofta bestäms middagen på morgonen samma dag, eller kanske till och med i mataffären på väg hem från jobbet. 

Kanske skulle haft veckoplanering som ett nyårslöfte. I och för sig brukar jag vara dålig på att hålla just nyårslöften, så nog bättre att bara ta mig i kragen. Men å andra sidan löser jag ju maten varje vecka, även utan veckoplanering och matschema. Så då var det bestämt, jag fortsätter som vanligt. Skönt! Hm, vad ska vi äta i morgon? 

Baconlindad kycklingfilé med körvel och basilika
1 kg kycklingfilé
torkad körvel
torkad basilika
2 paket bacon
1 1/2 dl grädde
1 burk creme fraiche
1 dl kavli baconost
1 msk balsamvinäger
1 msk kycklingfond
2 vitlöksklyftor
1 dl riven Västerbottenost
flingsalt & svartpeppar

Dela varje kycklingfilé i två delar. Salta, peppra och krydda varje del med körvel och basilika. Linda 2 skivor bacon runt varje kycklingdel. Bryn kycklingen i smör och lägg i ugnsform.
Blanda grädde, creme fraiche, mjukost, pressad vitlök, fond och balsamvinäger i en kastrull och låt småputtra i ca. 5-10 minuter. Häll såsen över kycklingen och strö över riven ost. 
Ställ in i ugnen på 200 grader i ca. 20-30 minuter.






Jag hittade en påse gula kantareller i frysen, så dessa smörstekte jag och serverade till kycklingen. 







//Malin





3 kommentarer:

  1. Framförallt tycker jag att det är bra att skriva veckomatsedlar för att slippa köpa sådant som sen inte blir använt. Handlar jag på måfå blir det lätt att jag plockar på mig lite allt möjligt som ser kul ut, sen blir det massa över som inte blev använt.. Tråkigt att slänga. Men funkar du inte som jag finns ju ingen anledning att veckoplanera :)

    SvaraRadera
  2. Kyckling och kalkonfärs är något vi alltid har hemma också. Allt man gör av dessa råvaror blir ju gott. Jag åt en tokgod kycklinfile lindad med bacon (fast det tog jag bort) vid nyår. En massa fetaost var också inblandad och då kan man ju bara tugga och njuta. Kram!

    SvaraRadera
  3. Körvel är en krydda jag nog aldrig använt. Spännande! Kanske jag hinner med att smaka det i veckan:-)
    KRAM

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.