måndag 11 november 2013

SPRÖDA KNÄCKEBRÖD




Det finns en uppsjö av recept på olika fröiga knäckebröd på bloggar och andra receptbanker. De flesta säkert väldigt goda. Jag har testat två olika knäckebröd, det ena hittar ni här och det andra får ni recept på i det här inlägget. 

Både när det gäller knäckebröd och müsli så kan man experimentera ganska så friskt när det gäller frö- och mjölsorter. Men vill man ta det säkra före det lite osäkra så följer bara nedanstående recept och det kommer bli kanoners! Jag har testat med den kombinationen mjölsorter som står i receptet. Båda funkar! 




Spröda Knäckebröd
1 dl dinkelmjöl/grovt rågmjöl
1 dl rågsikt/ljust rågmjöl
1/2 dl linfrö
1/2 dl solrosfrön
1 dl sesamfrö
1/2 dl rapsolja
2 dl kokande vatten
1 tsk flingsalt

Blanda samman alla ingredienser och häll ut på bakplåtspapper. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå och kavla ut en tunn kaka. Skär ut ca. 25 rutor i det ogräddade knäckebrödet. Skär man i bitar efter gräddning smular knäcket lättare sönder. Jag strödde över lite flingsalt på toppen precis innan gräddning. 

Grädda i 150 grader i ca. 30-40 minuter. Håll koll på ugnen hela tiden, då alla ugnar varierar. Jag vände på mina knäcke de sista minuterna, för att få lite extra kras där också. 





Mums på den här!

//Malin


6 kommentarer:

  1. gahhh Malin du kan du : ) kram på dig! Sofia

    SvaraRadera
  2. Det är något vi fortfarande har ogjort, det där att baka egna knäckebröd. Men, någon gång ska vi väl också få till det och recept vet vi ju vart vi ska hitta då:)

    Ha en finer vecka på dej Malin,
    kramar

    SvaraRadera
  3. De här är så beroendeframkallande, mmmm! Kram

    SvaraRadera
  4. Jag fullkomligt älskar de här hemmagjorda knäckebröden! Slår köpeknäcke på käften utan att blinka ;)

    SvaraRadera
  5. Det är så gott med fröknacke! Längesen jag bakade det! Tackar för påminnelsen!
    Ha en fin dag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  6. Jag har aldrig bakat knäckebröd. Alltså seriöst. Jag suger som matbloggare. Skärpning! ;-)

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.