tisdag 5 november 2013

ASIATISKA KYCKLINGBIFFAR MED INGEFÄRA, CHILI OCH LIME




Köttfärs är något vi alltid har hemma, vem blir inte glad av en god köttfärssås till exempel. Kycklingfärs däremot använder jag inte lika ofta, vilket egentligen är väldigt synd för det är ju väldigt gott och nyttigt. Ganska ofta är kycklingfärsen dessutom slut i butiken jag handlar i. Visst kan man använda filé och mala eller finhacka, men blir liksom inte av. 

Jag köpte faktiskt egentligen hem kycklingfärsen för att göra färska vårrullar, receptet hittar ni här. Lite av en favorit för både mig och min familj (räkna bort Ludvig). Dock ändrade jag mig på vägen och det blev biffar i stället. Inget dåligt val, för det blev riktigt bra. 

Jag hade tidigare i veckan köpt hem en färdigsås från Kelda. En ny sås tror jag allt, nämligen Panengcurrysås. Den var riktigt god och perfekt att ha hemma när det är ont om tid för matlagning. Allt smakade riktigt bra tillsammans. 

Asiatiska kycklingbiffar
1 kg kycklingfärs
1 dl finhackad schalottenlök
1 ägg
1 dl vispgrädde
2-3 tsk sambal oelek
1 msk finriven ingefära
1 lime (saften)
Flingsalt och färskmalen svartpeppar
Chiliexplosion

Blanda samman färsen med lök, ägg och grädde. Tillsätt sambal, ingefära och limesaft. Salta och peppra. Forma till biffar och bryn i smör och olja. Baka klart biffarna i ugnen på 200 grader i ca. 15-20 minuter.



I dag har vi firat min dotter Ella som fyller 11 år. Mycket tårta och många paket, precis som det ska vara. Tårtan får ni se i ett annat inlägg, men följer ni mig på Instagram vet ni ju redan hur den såg ut. 

Ett present Ella fick var en mysnatt med familjen i Göteborg. Vi ska bo på hotell, bowla och äta på Hard Rock Café. Ska bli så mysigt, längtar! <3



//Malin


3 kommentarer:

  1. Det blir så gott att göra biffarna på kycklingfärs! :)
    Ha en fin kväll!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Jag fick ett varuproverna från Kelda när den där panengcurrysåsen var nykokt (haha) och jag tyckte den var god. Helt klart en bra genväg! Asiatisk mat kräver ju ofta en lång ingredienslista annars, det kanske man inte ha plats till i skafferiet ;) Kycklingfärs gillar jag också men äter det, precis som du, ganska sällan!

    SvaraRadera
  3. Inget fel med genvägar, så länge dom är goda och vi litar på ditt ord så den får vi kanske köpa hem och testa.
    Tårtan har vi sett och den var ju så fin, förstår att damen i fråga blev glad. Och vilken kanoners present hon fick, klart ni längtar.

    Kramar

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.