måndag 21 oktober 2013

HOISINGLASERADE KYCKLINGBEN OCH EN GALET GOD SÅS



Mat som både är god, billig och lättlagad är bra mat. Det är inte alla dagar jag vill stå flera timmar med matlagning, även om jag älskar att laga mat. Fredagskvällar är vanligtvis en kväll då maten som intas är lättlagad, alternativt lagad av någon annan. Söndagskvällar lite likadant faktiskt. Då har jag stått i butiken till klockan fyra och lunchen har vi hoppat över eftersom vi ofta äter vår frukost så sent som halv elva. Så vid fem är alla ganska så hungriga. 

Kycklingben äter vi tyvärr väldigt sällan hemma hos oss. Det är synd för det är verkligen en bra kycklingdel. Köttet på benen, om en väldigt lite, är riktigt saftigt. 




Hoisinglaserade kycklingben
10 st kycklingben
1 dl hoisinsås
1 dl kinesisk soja
1 msk olja (använde timjanolja)
Salt & svartpeppar

Sås:
1 dl creme fraiche
2 dl matlagningsgrädde
Sky från kycklingen

Lägg kycklingbenen i en ugnsform. Häll oljan över kycklinge. Blanda samman hoisinsås och sojasås. Pensla sedan detta på kycklingbenen. Salta och peppra lätt. 

Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 30-40 minuter. Pensla kycklingen med såsen några gånger under tiden i ugnen. Sista fem minuterna satte jag ugnen på grill, för att bränna till glazen lite.

Efter ca. 20 minuter hälls skyn från kycklingen över från formen till en gryta. Blanda ner creme fraiche och grädde i skyn och smaka av med salt och peppar. Kanske behövs lite soja och hoisinsås tillsättas, det får man smaka av för att känna. 





Nu tänker jag ta mig en kopp te och kanske en liten skorpa. Ha en mysig måndag kära vänner!





//Malin


5 kommentarer:

  1. Ha en mysig måndag själv:) Och här blir det faktiskt kyckling till middag. Helgrillad kyckling glazerad med vitlök och basilikasmör.

    SvaraRadera
  2. Fredagar är jag som du - enkelt som tusan och allra helst lagad av någon annan ska middagen vara. Söndagarna är däremot min matlagningsdag - då blir det söndagsmiddag oldstyle! Gärna helgrillad kyckling eller en köttgryta. Söndagsmys för mig :)

    SvaraRadera
  3. Vi äter också väldigt sällan kycklingben men detta lät jättegott!
    Nu har du också inspirerat mig till vilken nästa tårta ska bli! Hur god lät inte den! Jag måste nog skaffa den boken också!

    Kram jenny

    SvaraRadera
  4. Jag i stort sett alltid er/din mat är vällagad och inget snabbt ihopkok. Den kanske inte alltid har tagit dig lång tid att laga, men alltid ser det lika gott ut!

    SvaraRadera
  5. Vi älskar hoisinsås i det här hemmet. Det blir dock inte mycket av det för mig på ett tag. Te, flytande soppor och saft är det som gäller. Skönt att ha mindre ont och att vara hemma. Det var en hemsk upplevelse men nu ska jag väl bli bra. Skönt att et går åt rätt håll med lille gossen hos er. Han är en sann vardagshjältar som bord ha medalj. Också ni som är så fina föräldrar! Varm kram!

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.