tisdag 3 september 2013

SVENSK RYGGBIFF, UGNSBAKADE KÖRSBÄRSTOMATER OCH KOKTA FÄRSKA RÖDBETOR MED VITLÖKSSMÖR



Många gånger är det det enkla det absolut godaste, i alla fall när det gäller svenska fina råvaror. Den här middagen hade jag lätt kunnat tänka mig att äta flera gånger i veckan för resten av mitt liv. Andra maträtter som platsar på den listan är äggamacka med Hellmanns majonäs, grillad rostas med risotto och rödvinssås och hemmagjorda högrevsburgare. Vad skulle ni välja att äta flera gånger i veckan för resten av era liv? 




Ugnsrostade körsbärstomater
körsbärstomater
rapsolja med smak av timjan
färsk oregano
flingsalt & svartpeppar

Halvera tomaterna och lägg i ugnsform. Ringla över olja, salta och peppra. Knipsa av lite färsk oregano bland tomaterna. 
Baka dem i ugnen på 100 grader i ca. 5 timmar. Eller låt dem vara inne tills de ser ut som du vill att de ska se ut. 



Kokta rödbetor med vitlökssmör
Rödbetor
salt
vatten
50 g smör
1-2 vitlöksklyftor
färsk persilja
salt & peppar

Lägg rödbetorna med skalet på i en kastrull. Fyll på med vatten och salta rikligt. Låt betorna koka tills de blir mjuka, ca. 45-60 minuter. Häll av vattnet och låt dem svalna lite under lock. Skrubba sedan bort skalet med hjälp av hushållspapper.

För att göra vitlökssmör mixas rumsvarmt smör med vitlök och färsk persilja. Salta och peppra. Perfekt till både kött och rödbetor.

Till betorna och tomaterna serverade jag superfin svensk ryggbiff från Gårdsbutik Thuresson. Ryggbiffen hade kvar sin fettkappa, då den sätter bra smak vid stekningen. Jag köpte även betorna och tomaterna på Thuressons. Perfekt att kunna handla allt på samma ställe. 



//Malin




8 kommentarer:

  1. En riktig rejäl köttbit är faktiskt sällan vi äter, det är ju så vansinnigt gott och så ska den ju vara så där perfekt stekt. Nu när det är skördetider är det så gott med allt det där som färska rödbetor m.m.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Oj, så gott men lite för mycket kött för min smak. Dubblar eller tripplar hellre de där tomaterna. Dubbelt oj så gott! Ett riktigt gott potatismos skulle jag nog kunna äta flera gånger i veckan. Eller risotto. Eller lasagne. Eller potatisgratäng. Eller... Hm. Svårt val :-)

    Kram!

    SvaraRadera
  3. Gillar med enkla smaker och bra råvaror, man ska inte krångla till det ;) Halsbandet blev jättebra! Är dålig på att använda smycken, men ska bli ändring på det nu! :) Kram Sandra

    SvaraRadera
  4. Kokta rödbetor är en favorit :))

    SvaraRadera
  5. Jag har inte testat det där med ugnsrostade tomater ännu! Fy mig!

    Jag skulle kunna tänka mig att äta potatisgratäng hela livet:) Lite sån är jag;)

    SvaraRadera
  6. Fem samma rätter och två nya varje vecka. Klockren veckomeny!!:)

    SvaraRadera
  7. Kyckling är något jag aldrig tröttnar på, men en stor köttbit är fantastiskt gott. Kanske mest för att jag egentligen inte bör äta kött av hälsoskäl. Då kan jag bli extra sugen. Annars är köttfärssås något jag ofta äter utan att tröttna. Kram du finaste Malin!

    SvaraRadera
  8. Det är inte så många rätter som återkommer hos oss även om det finns mycket jag älskar. Men jag drunknar nästan i middagsinspiration från alla håll, ha ha... Det här hade jag gärna ätit!

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.