fredag 6 september 2013

KOKOSMAZARINER MED HALLON


Mazariner är en kaka som jag lätt kan välja vid ett kondisbesök. Gillar blandningen av mördeg och gottefyllning. Annars är jag ett stort kanelbullefan, gärna Haga-stora bullar. Att jag sedan mår lite halvtaskigt resten av dagen på grund av total mättnadskänsla gör ingenting. 

De här mazarinerna gjorde jag som bjudkaka i butiken i lördags. Då var de nybakade och det doftade himmelskt i butiken. Hade svårt att hålla mig ifrån dem hela dagen. 

Kokosmazariner med hallon
Pajdeg
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
100g smör, rumsvarmt
1/2 dl socker
1 äggula

Fyllning
75g smör
2 ägg + 1 äggvita
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl kokosflingor

Pajdeg: 
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjölet med bakpulvret. Mixa eller nyp ihop det med de övriga ingredienserna till en deg. Låt vila i kylen en stund. Jag använde matberedaren.
Smöra mazarinformarna och tryck ut pajdegen upp till kanterna i formarna. Använder ni aluminiumformar så behöver ni inte smöra dessa.

Fyllning: 
Smält smöret. Vispa ägg och socker. Tillsätt smöret, vaniljsockret och kokosflingorna i äggsmeten. Lägg några hallon i varje form och fördela fyllningen i formarna. 
Grädda dem i nedre delen av ugnen i 15-17 min. De ska vara krämiga i mitten, men grädda inte för kort tid, då blir fyllningen rinnig. 

Receptet kommer från min favoritbaktidning "Hembakat" nr 4 2013, men då utan hallon.





I morgon är det lördag igen och då ska jag bjuda på något med plommon. Har mängder av plommon i trädgården och eftersom jag inte gillar att sylta eller safta, så får det bli bakning. 





//Malin



10 kommentarer:

  1. Oh det var det bästa receptet på mazariner någonsin. Hallon! Mmm

    SvaraRadera
  2. Mazarin gillar jag också. Dina ser goda ut. Kram

    SvaraRadera
  3. å så gott det ser ut har aldrig bakat egna ....
    kanske måste ta en höstripp till Falkenberg... såg att du fått in mycket snyggt till butiken

    SvaraRadera
  4. Åh, gud så smaskiga! Bäst att stänga ner ditt inlägg, för jag blir bara sugen av dessa läckerheter! ;)
    Kramar!
    //Lana

    SvaraRadera
  5. Vilket bra recept. Jag har precis köpt svart- och vitprickiga mazarinformar som jag ju måste använda snart. Nu vet jag till vad.

    Här lyser solen och jag tänker på när vi satt i solen i somras. Så härligt det var. Det gör vi om nån gång. J sa förresten att "vi måste åka till Glommen på kräftfestival" nästa år. Han sa också att vi inte skulle limma oss på er, så att ni länder er besvärade av oss, men det sa jag att vi absolut skulle göra: besvära er mycket, hihi!

    Hoppas att du har en fin dag i solen vid Annies stuga med Greengate och allt. Vill haaaa det grå porslinet! Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Klart ni ska komma till Glommen nästa sommar. Det är en plan och jag besvärar mig gärna för er! <3

      Pöss

      Radera
  6. Inte "länder" utan "känner" - förbaskade T-9!

    SvaraRadera
  7. Hade du bara bott lite närmre hade jag hängt i din butik väldigt ofta. Inte bara pga dig utan även dina bakverk och allt fint du säljer i butiken!:)

    SvaraRadera
  8. Du bakar så mycket gott! Tur för min plånbok och mage att jag inte bor närme, annars hade jag nog haft "vägarna förbi" ofta ;)

    SvaraRadera
  9. Mazariner är alltid gott, varianten här med hallon i låter ju riktigt gott!!
    Kram

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.