En god gryta är aldrig fel. Ju kallare det blir ute desto mustigare blir grytorna. Den här grytan är inte särskilt mustig, då det faktiskt var ganska så fint väder ute när jag tillagade den.
Mustig eller ej, god blev den i alla fall. Fläskfilé i en krämig sås funkar alltid, dijonsenap och soltorkade tomater upptill gör den bara bättre.
Fläskfilégryta med dijonsenap
500 g fläskfilé eller fläskytterfilé
champinjoner, så många man vill ha
1 tsk tomatpuré
4 tsk dijonsenap
2 dl cream fraiche
2 dl vatten
3 tsk kalvfond
1 dl soltorkade tomater
1 1/2 dl körsbärstomater
1/2 tsk soja
1 vitlöksklyfta
salt & peppar
färsk persilja & basilika
Strimla fläskfilén och dela champinjonerna i bitar. Bryn köttet först och lägg sedan i svampen. Låt steka ihop en stund tills svampen fått färg. Strimla de soltorkade tomaterna och dela de färska tomaterna i bitar. Vänd ner dessa med köttet och svampen. Blanda ner senap, pressad vitlök och tomatpuré och blanda runt. Tillsätt cream fraiche, vatten, kalvfond och soja. Smaka av med salt, peppar och strö tillsist över lite hackad färsk persilja och basilka.
Jag serverade tillsammans med färsk pasta, men det fungerar bra även med ris eller någon slags potatisvariant.
I kväll ska vi köra taco-fredag på en lördag, tokiga vi är! Mamma och pappa kommer hit, de har varit på solsemester en vecka och innan dess var vi iväg. Har alltså inte träffat dem på två veckor.
I morgon ska vi till Göteborg och Drottning Silvias Barnklinik. Ludvig ska läggas in för att genomgå operation på måndag. Kommer med andra ord inte att lagas mycket mat i veckan. Kanske på sin höjd blir något sparat recept. Får instagramma om sjukhusmaten och delicato-fikorna under veckan, missa nu inte detta för allt i världen...
Ha en skön lördagkväll!
//Malin
Helt i min smak:) Mums!
SvaraRaderaden grytan skall jag pröva nästa vecka... idag blir det enkelt grillad kyckling, sallad och vitlöksbröd...
SvaraRaderatrevlig lördag
Ska hålla tummarna för Ludvig hela dam Stor Kram Maggan
SvaraRaderaHåller tummar och tår för att allt går smidigt på måndag och att sjukhusmaten går an ;)
SvaraRaderaVad gott det ser ut! Hoppas operationen går bra.
SvaraRaderaMmm...så gott! Den här grytan ska jag laga idag! Har alla ingredienser hemma! Så receptet är sparat!
SvaraRaderaha en fortsatt fin söndag!
Kram
//Lana
Fransk senap och vitlök är baske oss de godaste grytingredienserna som finns, näst intill obligatoriska i vårt kök...
SvaraRaderaVi hoppas att det går hur bra som helst för sonen din och för dej, vi ser fram mot uppdateringarna på Insta med spänning:)
Kramar till dej, finaste Malin
Goda grytor gillas nu på hösten! Härliga smaker!
SvaraRaderaDet lät och såg gott ut! Hoppas allt går bra på sjukhuset!
SvaraRaderaKram Jenny
En sån här gryta är väl bland det bästa man kan göra med fläskfilé! Just med senapssmak blir så gott!
SvaraRaderaHoppas det gick bra med operationen!
Kram Lotta
Dijon är verkligen kanongott i grytor och såser! Ännu är det inte riktig tgryt- och soppsäsong hos oss dock; jag går fortfarande barbent. Men det är trevligt med inspiration så jag är redo när det blir kallare. Kram
SvaraRadera