måndag 23 september 2013

ETT JÄKLIGT GOTT DRAGET VILDSVIN



Har ni inte testat pulled pork ännu, så rekommenderar jag er att göra det. Gott och vansinnigt smidigt att tillaga. Medan köttet är i ugnen kan du ägna dig åt annat trevligt. Kanske dricka bubbel och käka praliner eller är du lagd lite mer åt den sportiga typen så kan du ut och jogga en sväng. Jag föredrar det förstnämnda, även om det inte var det jag gjorde. Jag stod i butiken under tiden, men visst åt jag lite praliner där får jag väl erkänna. 

Vad som är bra med pulled pork är att man kan blanda ner lite vad som i grytan. Välj den bbq-så du gillar bäst, eller blanda av slattar du har hemma. Kanske vill du hellre göra en helt egen. Jag gjorde det första gången jag tillagade rätten. Här hittar ni receptet till det. Den gången gjorde jag även egen kryddning och lade köttet i saltlake. Lite överkurs, och jag föredrar helt klart att använda fläskkött eller vildsvin, i stället för nötkött, som jag gjorde då. 

När det gäller kryddorna man blandar ner kan man också där välja det man vill, ancho eller annan chilipeppar. Ta det du har hemma. 





Pulled pork
1,5-2 kg skinkstek av vildsvin eller gris. Även annat fläskkött funkar bra. 
2 dl Sweet baby ray´s Barbecue sauce
2 dl Sweet baby ray´s Hickory & Brown sugar bbq sauce
1 tsk ancho chilipeppar
2 krm cayennepeppar
2 msk olivolja
1 gul lök

Ställ ugnen på 110 grader. Lägg köttet i en gryta som tål att ställas i ugnen. Klyfta löken och lägg bredvid köttet i grytan. Häll över bbq-sås och olja. Krydda köttet och blanda runt. Sätt på locket och ställ in grytan i ugnen. Låt den stå inne i ca. 8-9 timmar. Nu kan du alltså bara sätta dig och rulla tummarna, i alla fall fram till du ska förbereda tillbehören. 

Vi körde på tacotillbehör som avokado, majs, riven ost, sallad, lök, tomat, tacosåser och gräddfil. Lite tortillabröd och nachoschips slank också ner. Jag var sååå mätt efteråt, åt med andra ord lite för mycket. Men vem vet när man får mat igen...









//Malin 





7 kommentarer:

  1. Mmmm jag gillar allt som är draget:) Ompysslad mat är godast!

    SvaraRadera
  2. Vildsvin är kanoners att dra i grytan, vi får väl se om vi kan hämta hem en ny en och ladda frysen med.

    SvaraRadera
  3. Det vattnas i munnen av den nedersta bilden, gud så gott det ser ut!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  4. Gris är inte min melodi men vilda svin har jag träffat på krogen, och oj vad dragna de var, hihi.

    Jag får prova att göra pulled beef istället. Ser galet gott ut minsann. Kram!

    SvaraRadera
  5. Erika man kan göra pulled beef. Blev bjude på det på en fest men har inte gjort själv.

    Malin, det ser jättegott ut!
    All mat man kan göra annat medan den sköter sig själv är bra mat :)

    Lena från make a head food

    SvaraRadera
  6. Hej Malin, det tog ca tre timmar och var 23 mil. Jag är normalt inte så glad i att åka bil långt men det var det värt kan jag säga.
    Kram Liselott

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.