måndag 12 augusti 2013

HEMMAGJORD PESTO - LIKA GOTT SOM DET ÄR ENKELT ATT GÖRA



Något som är vansinnigt gott och lika vansinnigt lätt att göra, är hemmagjord pesto. Kan få riktigt ha-begär efter just detta. Det är dessutom perfekt mat att laga när man kommer hem från jobbet, det går snabbt och lätt. Tre av fyra familjemedlemmar tycker dessutom om maten, kan knappast bli mycket bättre i vårt hus.




Pesto
1 kruka basilika
2 vitlöksklyftor
50 g pinjenötter
2 dl olivolja
80 g riven parmesanost
Flingsalt & nymalen svartpeppar

Rosta pinjenötterna i panna. Försiktig så de inte bränns. Mixa basilika, vitlök och pinjenötter i mixer eller matberedare. Tillsätt olja lite i taget och blanda till sist i riven parmesan. Smaka av med salt och peppar. 

Koka 500 g pasta och servera direkt. Välj att blanda runt peston med pastan eller att klicka det på toppen. Hyvla eller strö över lite parmesan vid servering. Serveras med fördel tillsammans med Serranoskinka. 





I dag var min första dag efter semestern och det kändes faktiskt helt okej. Dagen började bra, då vi blev bjudna på frukost i matsalen. En riktigt hotellfrukost var det dessutom. Det fanns äggröra, bacon, prinskorv, färska frallor, yoghurt, nötter, flingor, frukt, pålägg och sist men inte minst croissanter. Ni hör ju, galet bra! Så tycker jag vi borde få ha det varje dag, eller i alla fall varje måndag. Tänk vilket bra sätt att starta veckan på!



//Malin






11 kommentarer:

  1. Visst är det allra bäst med hemmagjord pesto. Det är så mycket godare!!
    Ja det var första jobbdagen för mig oxå efter sem. Lite ångest hade jag allt, men när jag satt och åt frukost kändes det lite lättare att gå till jobbet då det spöregnade....och det har varit rusk väder hela dan..
    Kram

    SvaraRadera
  2. Mums med hemmagjord pesto! :) Min värdfamilj när jag var aupair i Tyskland gjorde en jättegod variant på koriander, istället för basilika. Också URgott! :)

    SvaraRadera
  3. Oh yes, första dagen åter här också, men inte bjöds det på någon hotellfrukost för vår del inte, hrmpf!
    Pesto är perfekt hämta-sej-från-semester-mat, ungefär vad hjärnan orkar med att knåpa samman och ofantligt gott!

    Kramar till dej

    SvaraRadera
  4. Inte illa med hotellfrulle när man kommer tillbaka från semestern. Då förstår jag att dagen ändå varit okej! Det var i och för sig min dag också, halvfastedag till trots. Pigg och glad!

    SvaraRadera
  5. Mums! jag gjorde också pesto i helgen, fast ärtpesto med pinjenötter och pecorino!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  6. Det låter som en bra start minsann. Pesto gör jag när jag vill att Johan ska gå med på nåt. Han gör vad som helst för lite pesto, hihi! Kram och jobba inte ihjäl dig.

    SvaraRadera
  7. Pesto är verkligen super, i alla möjliga former. Har massor av basilika på landet som nog ska få möta sitt öde i en pesto. Gillar tomatpesto också.

    Skön start du fick på vardagen!

    Kram!

    SvaraRadera
  8. Mums, så gott med hemmagjord pesto! Måste också göra det! :)
    Jag har också börjat jobba...skönt med rutiner och vardag efter en lång semester!
    Ha en fin kväll!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  9. Mmm jag tror jag gjort egen pesto en enda gång i mitt liv. Dags att ändra på det känner jag!

    SvaraRadera
  10. Ja, sån start på veckan hade nog gynnat många arbetsplatser! Och lite bubbel straxt före avslut på fredagen ;-)
    Hemgjord pesto är så gott. Dessutom går det att variera smakerna utifrån vad som finns hemma i ört- och nötväg.

    SvaraRadera
  11. Så himla gott! Piffar upp det mesta! Kram

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.