torsdag 25 juli 2013

VARDAGSLYX PÅ FALKENBERG STRANDBAD

För några veckor vann jag en övernattning med middag och SPA på Falkenbergs Strandbad. Ett hotell som ligger nere vid Skrea Strand med havet som närmsta granne. Skrea Strand har för övrigt kommit med på topp fem-listan för Sveriges bästa stränder ett flertal gånger.

Jag vann priset då jag varit den som lämnat in bäst motivering till varför jag förtjänade detta pris. Min motivering löd:


Skrubba, gnida och smörja
Vet inte var jag ska börja.
Med er hjälp och stöd,
blir kroppen härligt röd.
Med ett fint SPA så nära,
hade det varit en ära.
Att få bjuda min man på en dröm,
så kroppens hans blir alldeles öm.
För det är han värd,
inte van vid så mycket flärd.
Nu alla tummar jag håller,
att jag blir den som priset erhåller.  

Jag var själv ganska så nöjd faktiskt och tyckte klart att jag förtjänade vinsten.



Det blir inte ofta, läs aldrig, att jag sover på hotell i min egen stad. Inte så konstigt kanske. Deras Spa-avdelning, eller The Retreat club som de kallar det, är relativt nytt och inte heller något jag testat tidigare. 

När vi hade bytt om och stod klädda i badrock fick vi frågan om vi ville ha ett glas juice, vatten eller mousserat vin. För er som känner mig är svaret givet. Så med ett glas bubbel var jag och Lars redo för en 3 1/2 h lång SPA-ritual. Det blev fotbad, ansiktsmask, ångbastu, isskrubb, torrbastu, varma bad, hammam, lermask och till sist relax i eldrummet. Ett stort rum med en stor öppen spis som det brann i. Då var man mör och det passade mer än perfekt och få ligga där och slappa. De hade ett litet uppdukat bord med salta mandlar, frukt, torkad frukt, vatten och te. Ville man beställa lite bubbel var det bara att lyfta på luren. 




Men eldrummet var inte det sista faktiskt, utan efter det gick man in i ett rum med en långsmal bassäng med utsikt över havet. Från rummer kunde man gå ut på en terass med solsängar och sittplatser. Nu hade vi inget vidare väder den dagen, tro det eller ej, så vi stannande inomhus. 




Ren njutning under flera timmar är inget jag är bortskämd med, så jag njut till fullo av allt som erbjöds. 

När vi var klara, det vill säga rena, lena och ganska så sena till lunchen, makade vi oss sakteliga bort från hotellet för att äta lunch på Restaurang Ocean. Man kan äta sen lunch, det funkar när man är vuxen och får bestämma själv. Sen lunch funkar också bra när man ska äta sen middag. 

Middagen bestod av 2 rätter, men vi lade till en dessert. Det finns det alltid plats för liksom. Vad som är bra med en färdig meny är att man slipper välja själv. Att välja är nämligen ett bekymmer för mig. Jag ångrar mig oftast och vill då ha det någon annan har beställt. Nu kunde jag inte ångra mig, så bra så bra. Och bra blev maten dessutom, så attans gott! 



Menyn för kvällen:

Rilette de poulet jaune
Majskycklingrillette & kycklingmousse med caponata, frasigt stekt örtbröd samt Cabernetvinäger.

Dryck: Pinot Noir 2010, Leyda, Leyda Valley, Chile

Citron frit loup de mer 
Citronstekt havsabborre med crabe cake, escabeche på Bua tomater, confiterad vitlök & skaldjurssmör.

Dryck: Chardonnay 2010, J-C Boisset, Bourgogne, France

Mignardises

Chokladtryffel, biskvi och maräng.

Till desserten blev det ett glas portvin, som jag tyvärr inte fick namnet på.

Mätt och belåtna gick vi till sängs, för att avsluta hela vistelsen med ett brakfrukost. En frukost med en croissant som dessert. För visst kräver en riktigt bra frukost en dessert? 



Hotellet är riktigt fint i kolonial stil och allt man ser kan man få köpa. Eller i alla fall mycket av det man ser kan man köpa. Vårt rum var tyvärr inte det finaste, men tur att man bara ska sova där. Några av rummen är helt nyrenoverade, men det var inte det rummet vi fick. Men eftersom vi inte betalade något för det, så kan jag inte klaga. 



Jag kan inte annat än att rekommendera hotellet och framför allt The Retreat Club. Perfekt som present eller kanske för en möhippa. 

När vi bodde på hotellet bodde även Svenska damlandslaget där. Jag bad inte om några autografer, inte heller om att få vara med på bild med någon av tjejerna. Däremot gillar jag att smygfotografera mig tillsammans med kändisar. Även Jan Guillou och Blondinbella bodde på hotellet samtidigt som oss och landslaget, men det blev bara ett smygfotografi. Håll till godo!






//Malin



10 kommentarer:

  1. Vilken härlig upplevelse:) det var ni verkligen värda! Och vilken härlig motivering! Jag hade köpt den rakt av om jag hade suttit i juryn:)
    KRAM

    SvaraRadera
  2. Den vistelsen var du/ni värda. Härligt med alla behandlingar och god mat. Kram

    SvaraRadera
  3. Wow, helt fantastiskt! Vilken vistelse! :)
    Förstår att du vann den här tävlingen! Din motivering var ju superbra!
    Ha en fin dag!
    Kramar!
    //Lana

    SvaraRadera
  4. Sv; tack så jättemycket! Kram

    SvaraRadera
  5. Skitbra motivering ju!! Och vilken härlig miljö.

    SvaraRadera
  6. Klart att du vann med den motiveringen! Superbra ju!

    JA, det där såg ju inte fel ut. Men du jag fattar inte vem kändisen är på fotot (mer än du då). Jag är kass på kändisar om det inte är typ Kungen eller Per Morberg då... Kram!

    SvaraRadera
  7. Åå så härligt, jättebra motivering klart att du vann med den!

    När vi var på Gothia så bodde vi på ett Spahotell och jag var otroligt sugen på att göra en ansiktsbehandling, meeeen ingen tid för behandlig gick att synka mellan matcherna så jag åkte hem oskrubbad!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  8. Vilken underbar vistelse ni hade! fasen vilken tur du har när det gäller att vinna tävlingar, helt galet! Och ändå har du tur i kärlek ;-)
    Älskar smygfotot! :-D
    Kram

    SvaraRadera
  9. Vilken härlig vistelse ni hade!!!Jag är urkass på att skriva såna motiveringar, men din var ju superbra!!!
    Kram

    SvaraRadera
  10. Troll har tur, eller hur är det man säger:) Grattis!
    Visst är det detta hotellet som är i samma ägo som Ystads Saltsjöbad? Det påminner ju faktiskt en hel del om det när vi ser bilderna.

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.