onsdag 3 juli 2013

KNÄCKIG JORDGUBBSPAJ


Jordgubbspaj, lyssna på ordet. JORDGUBBSPAJ... Mmmm, inte många ord som slår det ordet just nu. Lägg till knäckig så har du en prima efterrätts- eller fikapaj till helgen. Eller varför vänta, baka den i dag vettja! 

Jordgubbspaj
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver (2 tsk vaniljsocker)
1/2 liter jordgubbar
50 g kallt smör

Vispa ägg, socker och vaniljpulver vitt och fluffigt. Blanda samman mjöl, havregryn och bakpulver och vänd försiktigt ner det i äggsmeten. 
Smöra en pajform och strö på kokos. Bred ut smeten i formen. Slanta jordgubbarna och lägg på smeten. Tryck ner dem lite försiktigt. Hyvla smöret tunt med hjälp av osthyvel och lägg på toppen. Grädda i 175 grader i ca. 40 minuter. Sikta över florsocker innan servering.

Jag serverade Arlas hemma-mjukglass till pajen. Jag kan inte säga att jag var jätteimponerad av den tyvärr. Jag förstärkte vaniljsmaken lite med hjälp av vaniljpulver, vilket gjorde den snäppet bättre. Jag hade lika väl hade kunnat servera gräddglass från SIA till pajen. Jag har även köpt hem chokladsmaken på glassen, så den får jag testa vid ett annat tillfälle.





Ha en galet bra dag kära vänner!

Ps, Håll ut, solen SKA komma till helgen!

//Malin

6 kommentarer:

  1. Knäckig jordgubbspaj med glass tackar jag inte nej till :) Ljuvligt gott! Kram

    SvaraRadera
  2. Mmm...smaskens! Gott, gott med jordgubbar!
    Kramar!
    //Lana

    SvaraRadera
  3. Super redan med jordgubbspaj men som du säger, att lägga till knäckig och snålvattnet rinner ännu fortare :-)

    Har hört från flera att den där "mjukglassen hemma" inte är någon höjdare. Jag tror jag låter den vara...

    Kram till dig!

    SvaraRadera
  4. Det där lät supergott, får nog allt provbaka!

    SvaraRadera
  5. Knäckiga pajer är de godaste!

    Har inte hört nån som är nöjd med den där glassen, tråkigt för iden är ju god! Har inte testat den själv.

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  6. Hej Malin, ser galet gott ut. jag gjorde en jordgubbsmulpaj igår, riktigt gott. Din ska jag prova nästa gång och undrar var du köper vaniljpulver. Jag har sett det i recept och vet att det finns på nätet men finns det i någon butik i stan kanske?
    Hoppas såå att sommarvärmen kommer NU :)
    Trevlig sommar till dig
    Liselott

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.