måndag 22 juli 2013

GRILLMIDDAG MED PASTASALLAD MED CITRONDRESSING



Jag kan fastna i tillbehör till grillat, vilket innebär att jag flera gånger på raken kör samma. Till exempel hade jag i början av sommaren en ugnsrostad potatis-period. Efter den följde potatissalladperioden. Men nu får det nog vara slut med den för ett tag, kanske att jag ska påbörja pastasalladpeioden. Den perioden är dessutom bra, för då kan man ta med sig överbliven sallad till stranden dagen efter. 

Jag tycker det är fräscht att vända pastan i en citronvinägrett, innan jag blandar i annat. Och det jag kallar andra kan vara lite vad som helst faktiskt.

Pastasallad med citrondressing
500 g valfri pasta, kokt och kall

2-3 msk citronsaft
2-3 tsk finrivet citronskal
1/2 msk honung
1 dl rapsolja med citronsmak (Gunnarshög) eller neutral olja
flingsalt & nymalen svartpeppar

7-8 soltorkade tomater i strimlor
1 mozzarellaboll i bitar
10 sockerärtor, delade i två
1 påse sallad, gärna blandad sommarsallad
10 körsbärstomater i halvor
1 bit gurka i skivor
ärtskott

Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Skölj av i kallt vatten. Blanda samman vinägretten och vänd ner den i pastan. 
Gör därefter klart de övriga ingredienserna och blanda i dessa i salladen. Avsluta med lite fina gröna ärtskott på toppen av salladen. 


Har ni inte testat av grilla baconlindad halloumiost innan så gör det snarast. Det är riktigt gott. Att bacon gör underverk är inget nyhet, så detta är inget undantag. Jag kan tycka att vanlig halloumi är lite trist, får inte riktigt till dem vid grillning. Men att då linda en halv baconskiva runt om gjorde det hela mycket mer intressant. Har använt både grillhalloumi och vanlig halloumi, och båda funkar bra.

Vill också påminna er om en glaze jag använder flitigt under sommaren. Har skrivit om den innan, men gör det igen. Glazen använder vi till kyckling, men funkar säkert till det mesta kött. 

Grill-glaze
1/2 dl ketchup
1/2 dl soja
1/2 dl honung
1/2 dl socker, har använt lite olika sorters socker beroende på vad jag har hemma.
2 vitlöksklyftor
1 msk färskriven ingefära

Blanda samman och på och pensla sedan på kycklingen under tiden ni grillar. Det kommer bli kanoners! Glazen räcker till 1,5-2 kg kycklingfiléer. 



I dag ska jag ha en heldag på stranden, min första faktiskt. Eftersom vi har öppet butiken mer nu på sommaren så har det mesta solandet blivit på altanen, och detta mellan kundernas besök i butiken. Jag har inte lidit, då jag tycker det är så roligt med butiken och det går verkligen jättebra för oss! 

Det är så kul med alla besök och alla nya människor jag får lära känna. Väldigt många av butikens besökare följer även den här bloggen och jag blir så glad av alla fina kommentarer, då både gällande bloggen och butiken. Tack! <3

Kan passa på att skriva butiken öppettider den här veckan. Håller öppet hela veckan, men inte samma tider varje dag. 


Öppettider i Annies Stuga v. 30
Mån,tis & ons kl. 16-19
Tors & fre kl. 11-18
Lör & sön 11-16

Välkomna!

Malin


6 kommentarer:

  1. Gott med citrondressing! Måste testas! :)
    Och baconlindad halloumi måste testas med! :)
    Ha en toppen dag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Rapoljan från Gunnarshög är så god! Jag har den i sallad och även testat den en gång i pastasallad. Din pastasallad ser god ut och jag gillar formen på pastan ;) Kram på dig!

    SvaraRadera
  3. Citron är ett måste i min kyl. Både skal och saft smaksätter jag mycket med. Visst är det gott med potatis men man kan ju tröttna....
    Jag tycker det är roligast att fixa med såser och tillbehör.
    Pastasallad funkar ju både på stranden och i matlådan.

    SvaraRadera
  4. Så kul att butiken går så bra! Men såklart bra att ni tar en paus då och då. Vila bör man vettu...
    Citron är verkligen en supersmaksättare, jag är helt såld på det.

    Baconlindad halloumi - det bästa av två världar!

    Kram på dig.

    SvaraRadera
  5. Sagt det tidigare men det tål att upprepas, vi tycker att det är så kul att ni trivs med butiken och att kunderna strömmar dit, så härligt är det!

    Tillbehör är ju det roligast med grillandet, det finns ju så mycket fina råvaror vid denna tiden att ösa på med. Citron används flitigt och citronoljan kan vi inte vara utan för länge.

    Kram, kram

    SvaraRadera
  6. Bästa sortens sommarmiddag är grillmiddag. Älskar att slänga något på grillen och sedan pula med olika tillbehör. Fastnar sällan i samma då det är så himla kul att prova nytt! Pastasallad är ju kanon, och precis som du säger - inte dumt att kunna använda resterna dagen efter till lunch.

    Bacon och halloumi... Jag var hungrig redan innan men nu!!!

    Kram!

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.