måndag 20 maj 2013

VILDSVINSBIFFAR SMAKSATTA MED DIJONSENAP OCH DRAGON TILLSAMMANS MED UGNSROSTAD SÖTPOTATIS


Nästan så jag skäms, vildsvinsrecept IGEN... Men jag har ju redan erkänt att jag för tillfället snöat in på rabarber och vildsvinskött. Ni får helt enkelt stå ut och kanske till och med köpa er lite vildsvinskött av en snäll jägare i er närhet. Eller så tar ni bara blandfärs i biffarna, vilket fungerar minst lika bra. Eller nästan minst lika bra i alla fall. 

Innan jag ger er receptet vill jag bara lovsjunga den svenska försommaren. Sitter nu utomhus och bloggar, inte jättevarmt men väldigt behagligt. Gillar att det inte är superhett, ger mig tid att vänja mig, att acklimatisera och tappa vinterpälsen. Jobbigt är att vinterpälsen inte bara tappas av sig själv, som för djuren. Vi damer behöver jobba lite för att bli sommarredo.

Nu till receptet då. Ett recept där jag använde mig av både vildsvinsfärs och blandfärs, detta mest för att jag ville göra många biffar. Ni kan välja att bara använda vildsvinsfärs, eller bara blandfärs.

Vildsvinsbiffar
700 g vildsvinsfärs
700 g blandfärs
2 dl matlagningsgrädde
1/2 dl ströbröd
1 ägg
2 msk soja
2 msk kalvfond
1 gul lök
2 msk dijonsenap
2 msk torkad dragon
1/2 msk salt
svartpeppar

Blanda ströbröd, kalvfond, soja, dijonsenap och dragon i grädden och låt stå i ca. 5 minuter. Blanda därefter ner färsen i blandningen och tillsätt ägget. Hacka löken och fräs den mjuk i smör. Blanda ner löken i färsröran och blanda noga. Salta och peppra. Fukta händerna och forma till biffar. 
Stek i smör/olivolja. Välj om ni vill steka klart dem i pannen eller om ni vill låta dem stå i ugnen och bakas klara. 



Som tillbehör serverade jag ugnsrostad sötpotatis. Den hade jag skurit i klyftor, vänt i rapsolja smaksatt med vitlök, samt ljus soya. Därefter saltat och pepprat. Potatisen stod inne i ugnen på 200 grader i ca. 30 minuter. 

Dessutom hade vi en chili- & currychutney från Stockut´s. Det är en riktigt god och smakrik chutney, som jag säljer i min butik Annies Stuga. Den passar utmärkt till all slags grillmat. 




I morgon blir det en heldag i Göteborg, då vi ska till Drottning Silvias barnklinik med Ludvig för diverse undersökningar. 

Hm, undra vad vi ska äta då? I kiosken på entréplan har de sålt likadana sallader sedan Ludvigs födelse för snart 7 år sedan. Kanske är dags att förnya sig lite...




//Malin


5 kommentarer:

  1. Vildsvinsfärs har vi i frysen så gott:)
    Härliga försommar:)

    SvaraRadera
  2. Då får ni kasta ett öga på det gula lilla huset i kolonin, närmast parkeringen. Det är vårt (som vi ska sälja). Gult med vita knutar. Sötaste huset jag vet, men snart ska jag vinna tio miljoner på lotto och köpa ett fint hus en bit från Glommen och starta vandrarhem och loppis. Kram!

    SvaraRadera
  3. Mmm...smaskens! :) Ska nog testa dina biffar fast med bladfärs! ;)
    Så gott med senap i smeten! :)
    Hoppas allt går bra på undersökningen!
    kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  4. Evigheter sedan jag åt biffar, men så gott det är! Tack för påminnelsen.

    Och lycka till på undersökningen.

    Kramar

    SvaraRadera
  5. Gud vad de biffarna såg goda ut!

    Kram Jenny

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.