söndag 26 maj 2013

ROCKY ROAD-KLADDKAKA


Tänk om allt onyttigt varit nyttigt och tvärtom, hade inte det varit lite kul. Bara för en dag eller två, lite då och då. Hade det varit på det viset så hade jag nog startat dagen med en bit av den här kakan. Ja, kanske att jag även ätit en bit av den till lunch. För attans så god den var! Sött, salt, segt och kladdigt och allt i en enda kaka. 

Det här var bjudkakan i butiken i går. Den uppskattades verkligen av kunderna, för att uttrycka det milt. 

Jag gjorde en vanlig kladdkaka som botten, samma recept jag alltid bakar med. Den här gången bytte jag bara ut hälften av strösockret mot ljust muscovadosocker. Ovanpå den en seg chokladkolakräm och sedan öste jag på godsaker.

Rocky Road-kladdkaka
100 g smör
3 ägg
1 1/2 dl ljust muscovadosocker
1 1/2 dl strösocker
4 msk kakao
1 1/2 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Smält smöret. Sikta samman de torra ingredienser i en skål och blanda ner äggen. Rör i det smälta smöret och rör till en jämn smet. Jag använde sedan en liten fyrkantig kakform, som jag satte ner bakplåtspapper i. Ni kan även smöra och bröa en springform eller annan rund form. Häll i smeten och grädda i 175 grader i ca. 15-20 minuter. Kakan bör vara lite mer bakad än en vanlig kladdkaka, men inte för torr. 

Chokladkolakräm
2 dl socker
2 dl vispgrädde
2 msk sirap
2 msk kakao
25 g smör

Låt socker, grädde, sirap och kakao småputtra i kastrull i ca. 20 minuter. Ta sedan kastrullen från plattan och tillsätt smöret i kuber. Rör tills ni fått en glansig kolakräm.

Bred ut kolakrämen på kladdkakan och toppa med delade dumlekolor, salta jordnötter och minimarshmallows. Jag valde att skära ut små Rocky road-brownies av kakan. Man kan servera grädde eller glass till kakan. 

Mumsa på!



Avslutar med att gratta 
alla mammor på Mors dag!

//Malin 



7 kommentarer:

  1. OMG! Hur gott är inte det där. Kram

    SvaraRadera
  2. HJÄLP VILL HA NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU Imorgon ska jag handla. Då ska alla ingedienser till denna goding inhandlas JAAAAAAAAAAAA kram på dig fina Malin/Sofia

    SvaraRadera
  3. Nja... usch nej, den ser verkligen inte alls god och inbjudande ut... oh nej, inte alls! Fast då menar vi tvärtom:) Men på helgen kan man låtsas att det onyttiga är lite mer nyttigt, eller?

    Och liljekonvaljer, blommar dom redan? Då måste vi snarast möjligt ut i skogen och plocka, det är ju helt underbart fina blommor!

    Kram till dej Malin,
    ha en finfin vecka

    SvaraRadera
  4. Oh, jag skulle också vilja att allt gott, sött och onyttigt skulle bli tvärtom nyttigt! Då skulle jag BARA äta sötsaker! ;) Eller nej, kanske inte...det skulle nog blir tråkigt i längden!
    Men jag håller med, den här kakan skulle jag inte tacka nej...till frukost eller lunch skulle de sitta fint fint i min mage! ;) Såååååå god! :)
    Ha en toppen måndag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  5. Men vännen som du frestar mmmm åååå aaahhh vill ha NU jag också! :D Kram på dig fina!

    SvaraRadera
  6. Oj oj oj, den där skulle jag Ilja ha en bit av eller två! Och konvajer, dom luktar så gott!

    SvaraRadera
  7. Gud så gott, låter ju onekligen hur smarrigt som helst :D

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.