måndag 27 maj 2013

PARMESAN- OCH BASILIKAÖVERBAKAD KYCKLINGFILÉ

Jag tror kanske att jag snart kommer att inse att sommaren faktiskt är här. Det tar sin tid för mig, samma visa varje år. Första stranddagen kommer också kännas konstigt, kanske främst för att jag då brukar ha samma nyans som grönt te med mjölk. 

En läcker bonnabränna kommer jag nog dessutom få stolta med i sommar. Solar utanför butiken så fort jag har chans, men det blir ingen bikinisolning då inte. Nej, men baddräkt på stranden kanske ändå är något att fundera över. 

Vi har bestämt att vi i sommar ska hålla öppet butiken samma tider som vi har nu. Vilket betyder att jag är ledig måndag till torsdag klockan två. Det kommer med andra ord finnas tid för sol och bad för mig också. På fredagen öppnar jag ju dessutom klockan två, så jag kan ta med mig barn och frukost till stranden tidigt och stanna fram till lunch. Blir till att utnyttja dagarna ordentligt. Vi har ju faktiskt bara några hundra meter till stranden, så jag kommer inte att lida något nämnvärt i sommar. 


Det här åt vi till middag i kväll och gott som tusan var det dessutom. Använde matberedaren för att mixa samman toppingen, och då spred sig en underbar doft i köket. 

PARMESAN- OCH BASILIKAÖVERBAKAD KYCKLINGFILÉ
6 kycklingfiléer
100 g parmesanost
3 vitlöksklyftor
2 skivor Raskens rostebröd
1/2 - 1 kruka basilika
Flingsalt & svartpeppar
Gunnarshögs smaksatta rapsolja Basilika (eller annan god olja)

Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn dem i stekpanna. 
Mixa samman bröd, parmesanost, basilka och vitlök i en matberedare. Salta och peppra. 
Lägg kycklingen i en ugnsfast form och fördela ostblandningen ovanpå. Ringla försiktigt lite basilikaolja ovanpå kycklingen och ställ sedan in den i ugnen på 175 grader i ca. 20 minuter. 

Till kycklingen serverade jag sparris, kokt pasta och en sallad.



Ha en skön måndagskväll kära vänner!


//Malin





6 kommentarer:

  1. Idag har vi haft en varm dag, annars har det varit kyligt ännu. Vilken god topping du gjort. Kram

    SvaraRadera
  2. åhhhhh vad det ser fräscht och gott ut. Jag bakade din rocky road kladd kaka idag skriver ett inlägg och länkar till dig im kram på dig finis bonnabränna eller imte du är snygg ändå : )

    SvaraRadera
  3. Så otroligt kul det låter med egna butiken!

    Den där kycklingen såg grymt god ut, kyckling tröttnar man aldrig på!

    Bonnbränna får man när man jobbar på förskola också kan jag säga...
    Kram Jenny

    SvaraRadera
  4. Härligt med lediga dagar, mitt i veckan! :)
    Kycklingen låter otroligt gott! Mums, mums! :)
    Ha en fin dag!
    kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  5. Här är det inte riktigt sommar än, och igår var det till och med riktigt ruggigt ute. Antar att sommaren konmer snart dock (eller hoppas snarare)...

    Men Gud så gott det lät!! Jag slukar allt med basilika med hull och hår, och i kombination med parmesan! OJ! Detta kommer jag testa snarast!

    Ha en härlig dag!

    SvaraRadera
  6. Smarrig kyckling det där, det vet jag utan att ha testat den :D

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.