tisdag 7 maj 2013

LAXFILÉ FYLLD MED ÄDELOSTKRÄM OCH LINDAD MED BACON


I kväll tror jag att många av er grillat, har jag rätt? Men det gjorde inte vi, vill gärna gå emot strömmen lite när jag kan. Eller också var jag bara sugen på lax. Jo, så var det ju faktiskt. Visst kan man väl grilla lax, men saken är att vi hade slut på grillkol.

Ädelostfylld laxfilé lindad med bacon
5 laxfiléer
2 dl crème fraiche
1 dl ädelost på tub
salt & svartpeppar
Jamie Olivers Thyme, lemon & bay salt
5 baconskivor

Blanda samman crème fraiche och ädelost, salta och peppra. Skär en skåra i varje laxfilé, salta med Jamies salt och fyll skåran med kräm. Dela baconskivorna i mitten av lägg två skivor över varje laxbit. Ställ in laxen i ugnen på 175 grader i ca. 20 minuter. De sista minuterna höjde jag värmen och satte på grillfunktionen. 


Krämen som blev över använde jag som kall sås. Dessutom serverade jag kokt delikatesspotatis och lättkokta sockerärtor till fisken. Jag ringlade också lite rapsolja smaksatt med citron på toppen av ärtorna och potatisen innan servering. 

Nu vill jag att ni alla reser er upp och gör mig en tjänst. Jag vill att ni dansar soldansen under några minuter. Hur ni dansar är upp till er, bara ni gör det. Vill verkligen att solen och värmen stannar ett tag till. Snälla solen, stanna! //Malin


6 kommentarer:

 1. Jag ska strax borsta tänderna och lovar att utföra en solstepp under tiden. Hjälper inte det, så hjälper inget.

  Nu är det bara ett par dagar tills vi drar till Varberg, jag och Johan. Du har väl öppet på fredag? Vi måste titta in hos dig, innan vi åker in till Varberg för att vila upp oss ett par dagar. Vi ska leva vuxenliv och koppla av från stressen i vardagen. Kram!

  SvaraRadera
 2. Hurra för ost och bacon, blä för lax. Sorry. Men kanske skulle det gå med någon annan fisk bara jag får ost och bacon till :-)

  Soldansen har jag gjort för länge sen! Men det kan behövas fler, orosmoln på G med både regn och åska :-(

  Ha en härlig Kristi Himmelfärdshelg!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 3. Ost och bacon kanske till och med kan få MIG att äta lax? Hm, skriver upp på att-lära-mig-äta-listan ;) Här dansas soldansen för fullt, och vet du? Det verkar funka!

  Ha en skön helg! :)

  SvaraRadera
 4. Det både såg och lät gott! // UllanBullan

  SvaraRadera
 5. Mmm...så gott! :) Vi har inte grillat ännu...så vi går verkligen mot strömmen! ;)
  Ja är så löjligt envis...så länge vi inte fixat till och städat på altanen vill jag inte grilla! Och just nu har vi inte alls någon tid att hålla på och städa där... så grillningen får vänta! Tur att man har grilleffekt i ugnen! ;)
  Ha en toppen dag!
  Kram kram
  //Lana

  SvaraRadera
 6. Mmm så gott! Lax brukar vi grilla ibland men oftast blir det kött när grillen dras fram.

  SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.