torsdag 11 april 2013

TANDORIKRYDDAD LINSSOPPA MED RISONI


I dag blev jag upplyst om att det i morgon är linssoppans dag. Allt går att fira med andra ord. Tack Kim för informationen och inspirationen till soppan

Vad passar då bättre än att laga just linssoppa så här dagen innan den stora dagen. Dagen innan får det ju bli för min del, så att ni har chans att köpa hem ingredienserna och själva laga rätten på den riktiga linssoppedagen. 

Känns riktigt bra att ha ätit nyttigt med linser två dagar efter varandra. Det finns hopp för beach 2013 ändå. Hm, kaxigt att säga det efter två dagars nyttigheter, eller faktiskt ändå sedan i måndags...

Tandorikryddad linssoppa med risoni
380 g färdigkokta gröna linser
2 gula lökar
1 msk olja
1 liter vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
1 msk tandorimasala

1/2-1 tsk sambal oelek
1 tsk salt
1 lagerblad
2 vitlöksklyftor
1 burk finkrossade tomater (Mutti)

3 dl risoni
1 msk balsamvinäger

Skala och hacka lökarna. Fräs löken med tandorikryddan i olja i en stor kastrull. Tillsätt vatten, buljongtärningar, linser, salt, sambal oelek, lagerblad, vitlök, risoni och tomat. Låt småputtra i 10-12 minuter. Smaka av med vinäger.


Jag serverade soppan tillsammans med en vitlökssås gjord av lättcrème fraiche, pressad vitlök, svartpeppar och lite salt. Det blev också en skiva Crisp rye med ost. 

Soppan var så attans god och helt vegetarisk. Måste försöka att äta mer vegetariskt i vår. Får lov att hämta inspiration inne hos  Amy, som jag för övrigt fick tandorimasalakryddan av. Kryddan jag använder i den här soppan. I ursprungsreceptet använder Kim paprikapulver, så har ni ingen tandorikrydda så ta det. Jag lade till risoni till soppan, gör den lite mer matig. Har ni inte risoni, så går det bra utan eller med en annan sorts pasta.

Så kära vänner, glöm nu inte att fira linssoppans dag i morgon. Kanske ska hissa flaggstången, dagen till ära. 




//Malin  





8 kommentarer:

  1. Så gott med risoni och tandoorikrydda i mmm. Tack kära du för länkningen också, stor kram!

    SvaraRadera
  2. En soppa helt i min smak! Kram

    SvaraRadera
  3. Linssoppa är så gott att man borde ägna en hel vecka åt denna kulinariska härlighet!

    Imorgon är det lakritsens dag - du ser var mitt fokus ligger... Bara på nyttigheter, haha. Kram på dig!

    SvaraRadera
  4. Mmm...gott! Tandorikrydda är ju en sån god krydda! :)
    Ha en toppen fredag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  5. Mycket goda smaker i den soppan, blev riktigt sugen! Bra crossover mellan indiskt och italienskt med risoni :-) Och så blev jag sugen på brödet, visst är det Finn Crisp? Och på bästa sättet med ost på...

    Trevlig helg!

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  6. Varsågod :) Min kall är att sprida linssoppevangeliet ;)
    Risoni i låter toppen!

    SvaraRadera
  7. Gång på gång försöker vi äta mer vegetarisk, men faller så lätt tillbaka i gamla vanor. Egentligen borde det inte vara så svårt.
    Soppan låter jättegod! Men här har vi något som bara jag äter i familjen, linser i soppor och grytor. Berra kanske jag kan få i, men inte barnen.
    Ha en fin helg! Kram.

    SvaraRadera
  8. Blev varken linser eller lakrits igår. Satsar på linssoppa i kommande vecka....

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.