Den här kakan har en vän pratat gott om vid flertalet tillfällen, hennes favorit bland småkakor. När jag då i morse upptäckte att jag inte hade något smör hemma, så passade jag på att testa att baka kakan. Bregott är det vi använder till smörgåsar och något vi alltid har hemma.
Det blev en riktigt spröd liten kaka som smälte i munnen. Smidig som attans att baka dessutom, bara att blanda i hop alla ingredienserna och klicka ut i små bakformar, voilà!
Bregottkaka
300 g normalsaltat Bregott (rumsvarmt)
1 1/2 dl socker
3 dl mjöl
2 1/2 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljpulver (4 tsk vaniljsocker)
50 g vit choklad
50 g mörk choklad
Blanda samman alla ingredienser. Klicka ut smeten i små muffinsformar. Grädda i 150 grader i ca. 25-30 minuter. Tag ut plåten och strö över riven vit choklad. Ställ tillbaka plåten i ugnen, nu avstängd. Låt stå några minuter. Låt sedan kakan svalna.
Smält under tiden den mörka chokladen, antingen i micro eller i vattenbad. Ringla den smälta chokladen över kakan.
Kan bli lite vin i kväll tror jag allt... |
I kväll blir det tjejmiddag för mig. Ska bli gott att sätta sig vid dukat bord och bli serverad smarrig mat. Lite gott tjejsnack är inte fel det heller.
Ha en skön lördag kära vänner!
/Malin
Vad spännande att baka med bregott! :)
SvaraRaderaHoppas tjejmiddag kommer att vara underbar och med god mat!
Kram kram
//Lana
Bregott hade vi alltid hemma när jag var barn, då pappa jobbade på båt :) Kakorna ser goda och fina ut! Önskar dig en trevlig kväll! Kram
SvaraRaderaMen, detta receptet skulle vi ju haft i veckan då en vän till oss som skulle baka hade slut på smöret, perfekt tips hade vi ju kunnat komma med då! Men vi ska ändå tipsa henne om det, kan vara bra för framtida bakning:)
SvaraRaderaHoppas du får en kanoners kväll,
kramar
Åh smidiga kakor:)
SvaraRaderaHa en fin helg
Kramar fån Victoria på www.victoriasprovkök.se
Bregott använder alltid vi med! :=) Kakorna ser superfina ut! Kram!
SvaraRadera