Stekpannebiff
600 g nötfärs
1 finhackad gul lök
1 ägg
2 dl riven parmesan
4 soltorkade tomater
1/3 kruka färsk basilika
1/2 msk salt
1/2 msk torkad basilika
1 msk hackad färsk gräslök
svartpeppar
Fräs löken i smör tills den blivit mjuk. Blanda samman alla ingredienser och forma till en stor biff. Fräs biffen i smör i stekpanna. Börja på hög värme och sänk efter några minuter. Vänd hela biffen om dela den i fyra delar. Gör samma stekprocedur på den här sidan, alltså hög värme till att börja med och sänk efterhand. Låt biffen steka på låg värme i ca. 7-10 minuter. Strö över lite finhackad gräslök innan servering.
Balsamvinägersås
2 1/2 dl crème fraiche
100 g philadelphiaost
2 msk balsamvinäger
1 msk kycklingfond
1 vitlöksklyfta
salt och svartpeppar
Blanda samman alla ingredienser i en gryta och vispa tills allt blandats ordentligt. Häll såsen vid sidan av biffen och låt puttra ihop i några minuter.
Servera sedan biffen tillsammans med pasta och lite färskriven parmesan. Redigt gott det där kära vänner!
//Malin
Ja, köttfärs äts ofta och perfekt att ha på lager i frysen. Gillar denna typ av mat!
SvaraRaderaJag har alltid fryst kalkonfärs hemma och detta fungerar ju utmärkt med alla sorters köttfärs, ja även vego skulle jag tro!?
SvaraRaderaGott med balsamsås!
Kramar!
Jajamän, vego färs passar också bra :) Soltorkad tomat, parmesan och basilika..mmmm jag njuter bara jag hör och ser detta! Kram!
SvaraRaderaAlltid färs i frysen, vi köper på oss när det är bra pris på högrev te.x och maler så det finns någon laddning på lager. Visserligen äter vi inte färs så vansinnigt ofta, inte ens en gång i veckan, men det är perfekt att ha på lager. Men denna veckan, då blir det färs a'la dej och Lotta och Helena:)
SvaraRaderaKramar
Gott, gott! :) Balsamvinäger passar perfekt i såsen! :)
SvaraRaderaha en fin dag!
Kramar!
//Lana
My kind of biff, absolut! Och så gott med balsamsås. Köttfärs är bland det bästa jag vet så keep it coming :-)
SvaraRaderaKram!
Där fick jag en ny variant att prova till "Bamsebiffen" vi kör här! Lät jättegott med den såsen.
SvaraRaderaKöttfärs här idag också! Jag kom hem rätt tidigt så en bolognese kunde stå och koka länge innan vi åt!
Kram Jenny