I morse vaknade jag tidigt, detta trots att jag i går var på tjejmiddag. Vaknade tidigt och mådde prima, ännu bättre!
Började dagen med en promenad, Stickerundan är namnet rundan går under här i Glommen. Namngiven efter bonden Sticken, som tidigare bodde i en gård utmed promenaden. Man går även förbi fyren Morups Tånge, underbart vackert är det. Öppna vidder med havet i bakgrunden. Kan inte bo bättre än vad jag gör.
I veckan lagade jag dessa biffar. Mat som går hem hos alla i familjen. Som tillbehör blev det rostad sötpotatis, grillad sparris och en kall sås med soltorkade tomater och basilika. Blev supergott!
Mozzarellabiffar
600 g blandfärs
1 ägg
1/2 finhackad gul lök
1/2-1 msk salt
1 msk senap
1 msk kalvfond
svartpeppar
1 boll mozzarella
färsk basilika
Fräs löken i smör tills den blir mjuk. Blanda med övriga ingredienser. Dela färs och mozzarella i lika många delar. Platta till färsen och lägg en bit ost och ett basilkablad på färsen. Forma till biffar. Stek i smör och baka färdigt i 175 grader varm ugn i ca. 15-20 minuter.
Basilka- och tomatsås
2 1/2 dl creme fraiche
4 soltorkade tomater
färsk basilika
1 vitlöksklyfta
flingsalt och nymalen svartpeppar
Finhacka basilikan och tomaterna. Blanda ner i creme fraichen och tillsätt pressad vitlök, salt och peppar.
Nu blev jag hungrig! Vi ska strax grilla hemmagjorda korvar ute på gården. Ska bli gott det också. Jag och Lars pratade i dag om att vi måste planera in en korvstoppardag snart. Måste ju fylla frysen inför sommarens alla grillkvällar.
Ps, Glöm inte att svänga inom Glommen om ni är ute och kör. Butiken har öppet fram till klockan 16.00 i eftermiddag.
Välkomna!
//Malin
Mums, tusen tack för det receptet! Har precis printat ut det och nu åker jag till butiken för denna rätt blir vår lunch idag :))
SvaraRaderaStöööörsta kraaaamen aka
Nu blev jag också hungrig :) Vilken god och fräsch sås med basilika och tomat. Kram
SvaraRaderaHärligt med morgonpromenix i fina Glommen! Låter så gott med mozzarella i... har ju testat veg biffar med fetaost så nästa gång får det bli mozzarella helt klart!
SvaraRaderaIkväll du, är det sista avsnittet... spännande, kram på dig!
MUMS på den såsen! Mina all time favoritsmaker! Fräsch och somrigt! :-)
SvaraRaderaHärligt att börja dagen med promenad i så fina omgivningar, det får ju ordentligt fart på livsnerverna!
SvaraRaderaMozzarella i biffarna är så gott, det blir så härligt krämigt när det smälter ut så där.
Kramar
Vilken härlig bild på ställe där du promenerar! Vackert!
SvaraRaderaMozzarella var det längesen jag använde i matlagningen! Gott, gott! Tack för påminnelsen! Biffarna låter otroligt smarrigt! Och s snyggt upplagt på tallriken! :)
Ha en fin dag!
Kram
//Lana
Du ser verkligen ut att bo på rätt ställe - för dig :-) Underbara omgivningar.
SvaraRaderaBiffarna är helt i min smak, att fylla färsbiffar med mozzarella och annat gott gör jag var och varannan dag. Bland det bästa som finns!
Och så era hemgjorda grillade korvar då. Hade jag verkligen velat prova. Ska bli kul att få höra mer om butiken när vi ses!
Kram Lotta
Låter ljuvligt gott. Mmm mozarella:)
SvaraRaderaÅhhh vad gott det låter med mozarellabiffar... det måste jag göra någon gång.
SvaraRadera