fredag 19 april 2013

SQUASHBIFFAR MED TOMATSALSA


I dag är jag så uppspelt att jag knappt kan sitta stilla. Jag har en riktigt rolig helg framför mig. Knappt så jag fattar det, så kul ska det bli. Förstår inte hur det kommit sig att lilla jag med min lilla blogg ska får göra allt detta intressanta och spännande. Så vad är det då jag ska göra säg? Jo, äntligen är det dags för bloggträff igen. Den här gången i Göteborg och med några gamla och några nya bekantskaper. Vi ska ut och matvandra, dricka drinkar, fika och äta god mat. 

Men det slutar inte här. Sedan är det dags för nästa bloggevent och detta aningen större. Mellan söndag och måndag ska jag gå på inspirerande föreläsningar, få råd och tips om bloggande och även då äta och dricka fantastiskt gott. Detta tillsammans med ca. 100 bloggare, både inom mat, inredning och mode. 

Alltså två hotellövernattningar för mig, vilket betyder två hotellfrukostar. Två olika dessutom, då jag tar en natt på Clarion Hotell Odin och en på Radisson Blu Riverside. 

Ja, ni förstår kanske nu varför jag har svårigheter att fokusera. Kvällen ska ägnas åt packning och uppladdning. Jippi! 

I helgen kommer jag att använda Instagram och Facebook, inga fullständiga blogginlägg kommer att publiceras. Men föjer man mig på Insta eller Facebook så direktrapporterar jag från mina eskapader. 


På Instagram heter jag malinkardahl


Men innan jag släcker ner bloggen i tre dagar så ska jag ge er receptet på de här galet goda squashbiffarna jag lagade i går kväll. Inte ofta jag lagar vegetariskt, men har lovat mig själv att bli bättre på det.

Receptet på de här biffarna hittade jag i en tidning jag läste hos frisören i tisdags. Men jag kommer inte i håg vilket tidning det var. Brukar vara noga med att hänvisa till ursprungskällan, men den här gången misslyckades jag. 

Squashbiffar 
2 medelstora squash, ca. 500-600g
3 ägg
2 röda paprikor
3 msk hackad gräslök
1 1/2 dl mjöl
lite cayennepeppar
flingsalt & svartpeppar

Riv squashen och salta lätt. Lägg i sil och låt rinna av. Riv paprikan. Vispa upp äggen lätt och blanda ner grönsaksrivet. Vänd ner gräslök och mjöl. Krydda med cayennepeppar, salt och peppar. 
Hetta upp lite rapsolja i stekpanna och stek biffarna gyllenbruna på båda sidor. Tar några minuter per sida.

Tomatsalsa
500 g krossade tomater, gärna med örter
1 hackad vitlöksklyfta
2 msk rapsolja smaksatt med vitlök (valfri olja)
salt & svarpeppar

Blanda allt i en kastrull och låt småkoka under tiden biffarna steks.

Lite flingsalt på toppen av biffarna vid servering var en hit! 

Kan verkligen rekommendera de här biffarna, även om ni vanligtvis inte äter vegetariskt. 


Ha nu en underbar helg,
för det ska jag!!!

//Malin



5 kommentarer:

  1. Åh, vilken fin helg du kommer ha! Jag gillar din vegetariska maträtt mycket, roligt att den var helt vegetarisk dessutom! Kram

    SvaraRadera
  2. Oh, vad underbart! Önskar dig en härlig helg med härligt umgänge! :)
    Squashbiffar låter jättegott! Jag gjorde faktiskt också något liknande fast utan mjöl! :)
    Kramar!
    //Lana

    SvaraRadera
  3. Hoppas du får en riktigt härlig helg! :-)
    Biffarna får jag nog ta att testa en dag!

    SvaraRadera
  4. Gud så roligt det låter! Då önskar jag dig en riktig toppenhelg!
    Jag har också lovat mig själv att laga vegetariskt en gång i veckan, det där lät jättegott!

    Ditt förra inlägg om grillningen lät också supergott, jag måste nog också försöka få till en svartvinbärsmarinad. Jag kan inte riktigt släppa det!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  5. Låter som en magiskt rolig helg! Hoppas allt blir helperfekt. Själv njuter jag i vårt nya hus, allt som är inköpt från Annies stuga passar perfekt. Kom o se så får du kaffe o kaka. Kram

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.