onsdag 3 april 2013

CANNELLONI MED KÖTTFÄRS


Sedan jag lagade den nakne kockens två olika lasagner med crème fraicheblandingar, har den vita såsen fått stryka på foten här hemma. Crème fraiche is da thing helt enkelt, så även på de här cannellonin. Blev ju så gott, så gott!

Cannelloni med köttfärs
500 g nötfärs
1 gul lök
2 dl färdig pastasås (hade en öppnad burk)
1 fond du chef (oxfond)
2 tsk kinesisk soja
2 dl vatten
salt & peppar

1 burk crème fraiche
1 burk färskost vitlök & örter
1 dl riven parmesan
nymalen svartpeppar
200 g mozzarella

1 paket färska lasagneplattor

Bryn färsen tillsammans med finhackad lök. Tillsätt pastasås, fond, vatten och soja. Låt putta ca. 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Jag hade en öppnad burk pastasås. Det går lika bra att använda krossade tomater och mer kryddning, gärna då basilika och vitlök.

Blanda samman créme fraiche, vitlöksost och riven parmesan. Peppra lätt. 




Rulla in köttfärsen i lasagnen och lägg i smörad ugnsform. Bred ut ostkrämen ovanpå och täck med skivad mozzarella och eventuellt några basilikablad.





Baka i ugnen på 200 grader i ca. 20 minuter. Håll koll på mozzarellan, så den inte bränns.

I eftermiddag har jag och familjen varit på bio i Halmstad. Vi såg Croodarna i 3D. Attans så bra den var! Riktigt rolig och 3D gör ju det hela ännu roligare. Kan verkligen rekommendera filmen, vare sig ni går med eller utan barn. 



Ha en skön kväll!


//Malin


8 kommentarer:

  1. Ja, och man sparar tid när man inte behöver koka ostsåsen :) Cannelloni är så mums! Kram

    SvaraRadera
  2. Cannelloni är bara så gott! har gjort med ricottafyllning, kan rekommenderas.

    3-D bio låter kanon vännen, kram!

    SvaraRadera
  3. Mmm...så gott! Jag ha också slutat för längesen med den vanliga ostsåsen till lasagne!
    Gott med mozarella!
    Ha en fin kväll!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  4. jösses så gott det lät...fastar just nu ...men efter det ...ska det här absolut testas.

    Kram
    Pernilla

    SvaraRadera
  5. Ostkräm OCH mozzarella. Jag tror du har något här! Självklart kan man använda bechamelersättningen till andra rätter. Cannelloni har jag ju tänkt göra så länge men det har liksom inte blivit av. Tack för påstötningen!

    SvaraRadera
  6. åhhh varför kikade jag in här???
    Nu blev jag tokhungrig och lunchresterna i kylskåpet känns numera föga lockande...
    Så mycket smarrigt du delar med dej av, mums!
    Ha en härlig helg i solen!

    Big hug

    SvaraRadera
  7. Ääääääälskar canneloni och den där cremefraichesåsen är ju så god!!

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.