tisdag 2 april 2013

PAPRIKAFYLLD LAXFILÉ OCH BASILIKASÅS


Påsken har inneburit konstant mättnad för fröken Kårdahl. Är det inte på mat så är det på choklad. Det ska ändå sägas att det var obeskrivligt skönt att efter stängning i går, dra till mor och far och bli serverad god mat. För gott var det, verkligen gott! 

Laxfiléer fyllda med paprikaröra
4 laxfiléer
3 msk strimlad rostad paprika
1 msk olja från paprikan
1 dl finriven parmesan
2 msk crème fraiche
2 msk strimlad basilika
salt & peppar

8 skivor parmaskinka att vira runt laxfiléerna. 

Blanda samman alla ingredienser till fyllningen och smaka av med salt och peppar. 
Skär ett snitt i laxen och lägg i röran. Vira 2 skivor parmaskinka runt varje filé. 
Lägg i ugnsform och gratinera på 200 grader i 15-20 minuter. 



Till laxen serverade mamma pressad potatis, sparris och en kall basilikasås. Såsen gjorde Monika Ahlberg i Nyhetsmorgon på TV4 i veckan. Hon hällde dock såsen över den varma potatisen, som en ljummen potatissallad. Kommer jag absolut att testa det också.

Basilikasås
1 kruka basilika 
3 vitlöksklyftor 
1 dl vit balsamvinäger 
3 dl olivolja 
salt 

Mixa samman alla ingredienser till såsen, smaka av med salt. 





I dag ska jag och Ella dra till stan för lite tjejmys, med fika och lite shopping. Ska bli riktigt mysigt. Kvällen blir mysig den också, för då blir det spelkväll med vänner. 


Ha en skön dag i solen!




//Malin 



9 kommentarer:

  1. Önskar dig och Ella en fin dag! Kram

    SvaraRadera
  2. Wow, vilken maträtt! Jag har aldrig gjort fylld lax! Så det måste jag absolut testa nån gång! :)
    Ha en toppen dag!
    Kramar!
    //Lana

    SvaraRadera
  3. Det ser supergott ut och när det gäller Monikas recept kan man vara säker. De är alltid jättegoda!

    Här har också varit soligt och jag tänkte på dig när jag var ute och åkte i söndags. Vi kom inte så långt som till Glommen, men mina tankar var hos dig iaf.

    Kram!

    SvaraRadera
  4. BÅDE fylld och lindad lax, då kanske den passar mig också som inte är så förtjust i lax! Basilikasåsen låter jättegod - kan tänka mig den till mycket annat. Skönt att få bli serverad god mat emellanåt, och slippa laga själv...

    Kram!

    SvaraRadera
  5. Woho:) Ett helt nytt sätt att tillaga lax på, det här receptet låter toppen! Fylla laxen blir ju dubbel glädje.
    Hoppas påsken varit skön.
    KRAM

    SvaraRadera
  6. Gud så gott det lät med Basilikasås! Basilika är min favoritört, och jag använder den så ofta som möjligt här hemma i min matlagning. Detta var en sås jag dock aldirg provat... Än! :-D

    SvaraRadera
  7. Vilken god middag! Jag ska testa både laxen och basilikasåsen.
    Jag tyckte vi försökte äta med måtta även om det definitivt inte gått någon nöd på oss. Men svärmors påskbuffé igår knuffade kull oss rejält. Kommer bli hungrig framåt sommaren igen...
    Ser att ni också ätit en massa gott under helgen.

    SvaraRadera
  8. Mmm vad gott! Den laxen ska jag laga till någon dag. Basilikasåsen gör jag ibland framför allt på sommaren till grillat mat eller färskpotatisen den är supergod.

    SvaraRadera
  9. Wow, vilken rätt då fin! Det låter supergott. Jag älskar lax av alla former :)

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.