lördag 13 april 2013

BREGOTTKAKA MED VIT OCH MÖRK CHOKLAD


Den här kakan har en vän pratat gott om vid flertalet tillfällen, hennes favorit bland småkakor. När jag då i morse upptäckte att jag inte hade något smör hemma, så passade jag på att testa att baka kakan. Bregott är det vi använder till smörgåsar och något vi alltid har hemma. 

Det blev en riktigt spröd liten kaka som smälte i munnen. Smidig som attans att baka dessutom, bara att blanda i hop alla ingredienserna och klicka ut i små bakformar, voilà!

Bregottkaka
300 g normalsaltat Bregott (rumsvarmt)
1 1/2 dl socker
3 dl mjöl
2 1/2 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljpulver (4 tsk vaniljsocker)
50 g vit choklad
50 g mörk choklad

Blanda samman alla ingredienser. Klicka ut smeten i små muffinsformar. Grädda i 150 grader i ca. 25-30 minuter. Tag ut plåten och strö över riven vit choklad. Ställ tillbaka plåten i ugnen, nu avstängd. Låt stå några minuter. Låt sedan kakan svalna.
Smält under tiden den mörka chokladen, antingen i micro eller i vattenbad. Ringla den smälta chokladen över kakan. 



Kan bli lite vin i kväll tror jag allt...


I kväll blir det tjejmiddag för mig. Ska bli gott att sätta sig vid dukat bord och bli serverad smarrig mat. Lite gott tjejsnack är inte fel det heller. 


Ha en skön lördag kära vänner!


/Malin







5 kommentarer:

  1. Vad spännande att baka med bregott! :)
    Hoppas tjejmiddag kommer att vara underbar och med god mat!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Bregott hade vi alltid hemma när jag var barn, då pappa jobbade på båt :) Kakorna ser goda och fina ut! Önskar dig en trevlig kväll! Kram

    SvaraRadera
  3. Men, detta receptet skulle vi ju haft i veckan då en vän till oss som skulle baka hade slut på smöret, perfekt tips hade vi ju kunnat komma med då! Men vi ska ändå tipsa henne om det, kan vara bra för framtida bakning:)

    Hoppas du får en kanoners kväll,
    kramar

    SvaraRadera
  4. Åh smidiga kakor:)
    Ha en fin helg
    Kramar fån Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera
  5. Bregott använder alltid vi med! :=) Kakorna ser superfina ut! Kram!

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.