lördag 27 april 2013

BLOGGEVENT PÅ RADISSON BLU RIVERSIDE HOTELL I GÖTEBORG


Har nu alltså kommit fram till att redogöra för den andra bloggträffen jag var inbjuden till förra helgen. På den träffen blandades cirka hundra stycken 
mode-, inrednings- och matbloggare från hela landet. Eventet tog plats på Radisson Blu Riverside i Göteborg. 

De olika inriktningarna hade olika schema, och känner att vi matbloggare drog det längsta strået. Vem vill inte provsmaka god mat och dryck i två dagar... 

Provsmakningar blandades med föreläsningar och presentationer, men vi gick inte hungriga någon längre stund kan jag meddela. Mellan måltiderna serverade Brain food oss snacks av den lite nyttigare sorten. På söndagskvällen var det bubbel på takterassen som gällde och efter det middag i restaurangen The Cuckoo´s nest

På takterassen fick vi skåla i finfint bubbel från Hatt et Söner

Jag älskar bubbel! Bilden är tagen av Emmy. 


Dessa fina bönor var mitt eminenta sällskap under dagarna, AmyEmmy, moi och till sist min roomie Beata. Sedan pratade och umgicks vi så klart med andra, då framför allt andra mat- och bakbloggare. 


Hotellet hade även en SPA-del med bubbelpooler, träningshall, bastu och behandlingsrum. 

Hela hotellet var tiptop då det bara hållit öppet i en månad. Det var inrett med inspiration av två filmer, Gökboet (Cuckoo´s nest) och A beautiful mind. Riktigt fräck design!

Efter bubblet på terassen var det dags för trerätters i restaurangen. 
Detta gick absolut ner utan större ansträngning. Förrätten var min favorit. 

Efter maten var det dags för utlottning av hotellweekends på Radissonhotell runt om i Europa. På något underlig, nästan kusligt sätt vinner jag mycket just nu. Och så också den är gången. Jag vann en weekend för två i Greta Garbo-sviten på Radisson Strand i Stockholm. I am a lucky girl! Därför gjorde det inte jättemycket att jag gick i från mina goodiebags på stationen i Göteborg. Hoppas bara den som hittade den, uppskattade innehållet. I den här sängen sov jag som en prinsessa hela natten.

Måndagen började med en rejäl frukost, för konstigt nog vaknade jag hungrig. 

Därefter avlöste föreläsningarna varandra. Bland annat höll Malin Eriksson från Santa Maria en chiliskola, där vi fick veta mycket om alla de olika slags chili som finns. Vi fick också provsmaka tre olika små tilltugg, alla kryddade med olika chilisorterSedan berättade Mikael Ljungren, grundare av dumplingkedjan Beijing8 hur han startat upp olika restauranger runt om i världen. Driftig man kan man säga utan att överdriva. 

Beijing8 stod också för lunchen på måndagen. Så det blev dumplings både lördag kväll och måndag till lunch. Gott var det, så nu har jag köpt mig en ångkokningsform i bambu. Här det dumplingas minsann, och det snart.Både glass- och champagneprovning hanns också med på måndagseftremiddagen. Häagen Dazs nya smak Salted Caramel är mer än galet god. 


Champagnen vi fick provsmaka var den som vi också fick skåla i på söndagskvällen, men den här gången fick vi smaka fler sorter. Kristofer Ruscon från Hatt et Söner frågade om någon behövde något att spotta i... Jag förstod inte alls vad han menade. Sista presentationen gjordes av Björn Persson, grundare av restaurangen Kock och vin i Göteborg. Restaurangen har en stjärna i Guide Michelin och vi fick då smaka på goda musslor tillredda av en kock från restaurangen och till detta serverades det ett gott vitt vin. 
Förra helgen satte nog rekord när det gäller att äta och dricka gott, en riktig matorgie utan dess like. Något jag kommer att leva på länge, säkert fram till nästa gång jag får träffa alla dessa trevliga bloggare igen. TACK för ert fina sällskap!
//Malin11 kommentarer:

 1. Vilken trevlig helg ni har haft tillsammans med en massa galet gott stup i kvarten. Grattis till vinsten också!:) Kram

  SvaraRadera
 2. Och vi älskar bilden med dej och bubbelglaset på, så himla bra-den andas verkligen den Malin vi har lärt känna och gilla!

  Kramar

  SvaraRadera
 3. Jag gillar också bilden på dig och bubbelglaset, så vackert! Vilket fint bloggevent med massa gott och så roligt att du vann en hotellweekend :) Kram

  SvaraRadera
 4. Ja vilken kanonhelg vi haft i 4 hela dagar... kommer att leva länge på den, det är ett som är säkert! :) Vi är turgummor vi ;) Hoppas den som hittade dina goodiebags blev glad för dom, kram på dig!

  SvaraRadera
 5. Vad roligt att läsa om bloggeventet, så mycket gott ni fick smaka på!! Och vad roligt att få vara med om något sådant!!
  Och grattis till vinsten!!

  SvaraRadera
 6. Wow, vilka dagar du har haft! Så roligt! Också roligt att du vann ett sånt fint pris! :)
  Härliga bilder! :)
  Ha en fin dag!
  Kram kram
  //Lana

  SvaraRadera
 7. Allt låter helt fantastiskt, där hade jag gärna varit och ätit! Den där förrätten såg underbar ut, det gjorde allt men särskilt den!

  Grattis till ditt pris, någon fick en lyckodag då också med dina goodiebags!

  Önskar dig en solig söndag!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 8. Vilken härlig helg extra roligt med chiliprovning och Champangeprovning :)
  Grattis till vinsten:)

  SvaraRadera
 9. Vilken härlig helg ni hade, jättekul att läsa om och fina bilder! :) Kram

  SvaraRadera
 10. Tack själv för att jag fick hänga med dig lite mer! Som jag sagt tidigare var det extra kul eftersom jag kände sist att jag inte hann prata så mycket med dig. Visar sig att jag gillar dig ännu mer efter helgen :-)
  Vilken helg, ja det var en enda stor matorgie verkligen.
  Helt galet med din välfyllda goodiebag :-(
  Kramar

  SvaraRadera
 11. Så kul att få vara med på ett hörn, ångrar lite att jag inte försökte vara med, men hade nog inte kunnat få ledigt... Jobbigt att springa ifrån goodiebagen bara! Men grattis till vinsten!! Stor kram

  SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.