lördag 30 mars 2013

MOROTSKAKA MED TOPPING




I dag är det påskafton och vädret här hos oss är faktiskt helt ok. Sex grader och sol. Slipper ju snö i alla fall, som delar av vårt land fortfarande får stå ut med. 

Jag är också i fas med matlagandet inför kvällens gille här hemma. Har förberett det mesta och hoppas nu att Lars gör städningen när jag står i butiken. När jag stänger här klockan tre ska jag fortsätta med maten. Ska baka bröd och göra annat smarrigt. Vad kan jag ju inte skriva, vill inte gästerna ska veta innan de kommer vad de ska få och äta. Gott ska det bli alla fall och bubblet ligger på kylning.

I butiken i dag bjuder jag på den här friska kakan med citron. Gul och fin är den, perfekt som påskkaka.

Morotskaka
3/4 dl flytande smör 
2 dl socker 
3 ägg 
rivet skal och pressad saft av en 1/2 citron 
2 morötter 
3 dl mjöl 
1 tsk bakpulver

Vispa socker och smör vitt och pösigt. Vispa ner ett ägg i taget.  Därefter blandas citronsaft, saft och finrivna morötter i. Blanda samman mjöl och bakpulver och vän d försiktigt ner detta i äggblandningen. 
Smöra och bröa en form, häll i smeten och grädda på 200 grader i ca. 30 minuter. Känn efter med sticka om kakan är klar.

Topping
50 g rumsvarmt smör
100 g färskost (Philadelphiaost)
3 dl florsocker
1/2 tsk vaniljpulver el. 1 tsk vaniljsocker

Vispa samman smör och färskost. Vispa därefter i florsockret lite i taget och avsluta med vaniljpulvret. Bred över den avsvalnade kakan och toppa med gult strössel.





Ha nu en underbar påskhelg och ät massa choklad, det får mig att må bättre...


//Malin


7 kommentarer:

  1. Mmm...gott! Dreglar! :)
    Livsfarligt för mig...kan lätt trycka i mig hela denna smarriga kakan! ;)
    Spännande vad du ska bjuda dina gäster på!
    Tack för din kommentar hos mig! Hoppas du kikar in flera gånger! :)
    Ha en fortsatt fin påskhelg!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Morotskaka är så god och saftig och citron passar bra i bakverk. I Amsterdam är det + 2 och sol, brr :) Kram

    SvaraRadera
  3. Morotskaka är en verklig favorit! Här blir det banan- och chokladcheesecake till påskdessert idag. Glad påsk till dig!

    SvaraRadera
  4. Åh, vad sugen jag blev på morotskaka! Det var längesen jag gjorde det och det är såå gott! Önskar dig en fortsatt fin påskhelg! Kram

    SvaraRadera
  5. Glad Påsk fina du! Har vräkt i mig choklad blev nog lite fööööör mycket ; ) kram Sofia

    SvaraRadera
  6. Morotskaka är en favvis. Din ser riktigt saftig ut.
    Glad påsk själv! Kramar.

    SvaraRadera
  7. Morotskaka som är så gott!!
    Ha en fin dag
    Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.