onsdag 6 mars 2013

KOTLETTER I SAMBAL OELEK-SÅS



Var och handlade i dag och hade efter det tre middagar planerade. Nästan som en veckomeny, eller i alla fall på god väg. Någon gång snart kommer jag att klara av det. Have faith in me...

Den här rätten tror jag att många redan har testat att laga, för den är både väldigt lättlagad och vansinnigt god. Få ingredienser hjälper också till när klockan är fem och man inte har orken att laga några kulinariska storverk.

Kotletter med sambal oelek-sås
6 kotletter (fungerar bra även med skinkstek och kycklingfilè.) 
3 dl grädde
2 dl crème fraîche
1/2 dl soja
2 tsk sambal oelek

Torka av kotletterna och lägg i ugnsfast form. Salta och peppra kotletterna. Blanda resterande ingredienser och häll över köttet. Ställ in i ugnen på 200 grader i 1 1/2 h.






//Malin



3 kommentarer:

  1. Sambal oeleksås är supergott verkligen, har gjort det ett par gånger och det passar så bra med stekt kött verkligen!

    SvaraRadera
  2. Vissa kulinariska storverk är de enklaste! Det ser gott ut och jag tänker mig kycklingfilé i kotletternas ställe. Kramar!

    SvaraRadera
  3. Det är en himla fin rätt det där, gott både till vardags och som en lite enklare - men lika god - bjudrätt :)

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.