måndag 4 mars 2013

HALLONGROTTOR MED VIT CHOKLAD


Innan jul bjöd jag på fika i min lilla butik varje helg. Så är det inte nu, men då och då händer det. Tycker det är mysigt att kunna göra det. Lite kaffe och hembakat gör ju alla glada och kanske också lite mer köpsugna... 

De här kakorna bjöd jag på i helgen. Farligt att ha kakor obevakade på ett fat inom 2 meter från mig. Ett bra karaktärstest med andra ord, vilket jag misslyckades med får jag väl också erkänna. 

Hallongrottor med vit choklad
200 g rumsvarmt smör
1 dl socker
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver (1 tsk vaniljsocker)
5 dl mjöl
1/2 dl hallonsylt
50 g vit choklad

Blanda alla ingredieser utom sylt och choklad till en jämn deg. Antingen med elvisp eller i matberedare. Rulla till bollar och placera i små pappersformar. Gör en fördjupning i varje kula och lägg i lite sylt. Grädda i ca. 12-15 minuter i 175 grader. När kakorna tas ur ugnen strös riven vit choklad på direkt. Jag valde att plocka ur kakorna ur formarna, då mina formar var lite för stora.

Galet goda kakor som riktigt smälter i munnen. Borde baka mer småkakor, att vara tant är inne!Mannen på bilden är Lars morfar Severinsa-John. Han var förste ägare av huset vi bor i och stugan där butiken huserar. Butiken är namngiven efter hans fru, Annie, Lars mormor. Vi tog över huset efter att Annie dog år 2001. Kan tänka mig att Annie bakade en del småkakor i sitt liv, som John med säkerhet smaskade i sig. 


Ha en skön vecka!

//Malin


5 kommentarer:

 1. Läckra kakor och att de smälter i munnen låter inte fel! Kram

  SvaraRadera
 2. Åhhh vilka fina kakor Malin du kan du : )) kram på dig finis! Sofia ser fram emot att ses någongång i år : ) Sofia

  SvaraRadera
 3. Så gott! Jag älskar verkligen grottor, fast jag brukar göra med min favoritsylt: blåbärssylt! Måste ta och lägga choklad på dem nästa gång, det lät som pricken över i!

  SvaraRadera
 4. Att de smälter i munnen låter som smarriga kakor! Ett stort plus med den vita chokladen i också yum! Tror Annie ler när hon ser dig baka och stå i :) Kram!

  SvaraRadera
 5. Mmmm så goda dom ser ut, älskar "torra" småkakor.
  Ja länge leve tanten...
  Du har verkligen skrapat ihop många vuxenpoäng senaste tiden :)
  Stor kram!

  SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.