onsdag 20 mars 2013

GLASERADE KYCKLINGBEN MED KALL FLÄDERSENAPSSÅSEnkel, billig och god vardagsmat är ju att föredra de dagar jag inte har så mycket tid på mig att förbereda middagen. Och nej, jag har ännu inte fått till veckomenyer, utan det fick i dag bli ett spontanbeslut i mataffären. 

I butiken hittade jag billiga kycklingben, vilket jag väldigt sällan tillagar. Inte jättemycket kött på varje ben, så man får beräkna ett "gäng" per person. 

Jag rörde ihop en glace, som jag penslade på kycklingen före och under tiden i ugnen. Jättegoda med lite sting i glacen. Till dessa blev det ugnsbakad potatis och en kall senapssås. Potatisen vände jag i olivolja och ljus sojasås, och på detta lite flingsalt. Det blir jättegod smak av sojan, testa om ni inte redan gjort det. Har ni gjort det så gör det igen, och igen...

Glaserade kycklingben
10-12 st kycklingben
3 msk olivolja
3 msk soja
2 msk flytande honung
2 tsk cayennepeppar
6 krm paprikapulver
flingsalt

Skölj av kycklingen i kallt vatten och lägg i ugnsform. Blanda samman alla ingredienser och pensla benen med glacen. Salta och peppra lätt. Ställ in i ugnen på 200 grader i ca. 25-30 minuter. Pensla kycklingbenen några gånger under tiden i ugnen. 
Kall flädersenapssås
2 dl grekisk yoghurt
5 tsk flädersenap (valfri senap funkar)
1 msk flytande honung
salt & peppar

Blanda samman alla ingredienser till såsen och ställ kallt fram till servering.

Flädersenapen kommer från Flädergården
I morgon är det alltså torsdag igen, jag hänger inte med alls faktiskt. Torsdag betyder att butiken ska hålla öppet. Jippi, jag längtar!!!//Malin
6 kommentarer:

 1. Alltså flädersenapssås? Hysteriskt nyskapande!! :-)

  SvaraRadera
 2. Jag hittade också billiga kycklingklubbor i affären idag så jag köpte med mig ett gäng hem! Så gott ju! Flädersenap lät jättegott, det var nytt för mig.

  SvaraRadera
 3. Flädersenap? Gott! Soja på potatisen måste jag testa!

  SvaraRadera
 4. Jag är urusel på att laga kycklingben/klubbor. Ändå verkar det ju så gott och enkelt och så man kan "variera i det oändliga" :-)

  Låter onekligen gott med flädersenapssås - men jag har aldrig sett flädersenap i butik. Har du gjort själv?

  SvaraRadera
 5. Flädersenap! Du är knasig:) Fast på ett bra sätt då såklart! Jag blir ju genast sugen på att ta reda på hur fläder och senap smakar ihop och det kallar jag matinspiratör!

  SvaraRadera
 6. Vart har du hittat flädersenap?! Låter som en galen kombo, men ändå så gott. Jag älskar kycklingklubbor med en god glaze och en kall sås till.

  SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.