torsdag 14 februari 2013

SOLHAGA STENUGNSBAGERI I SLÖINGE


I dag har jag varit med Ludvig hos doktorn i Halmstad. Det var ett prata-besök, så det gick. Alla besök brukar i och för sig gå bra, en tålig kille vi har. 

På vägen hem körde vi inom Slöinge, en liten ort 2 mil söder om Falkenberg. Sia-glass känner väl alla till, eller borde känna till i alla fall. Vi gjorde två pit-stop där, på Sia-glass och Solhaga Stenugnsbageri. Tyvärr blir det sällan jag besöker bageriet där, blir inte att man åker så långt för att köpa bröd. Även om bröden och allt annat de säljer är riktigt gott. 

Sara Wennerström heter bageriföreståndarinnan. Ni hittar henne på bloggen Sara bakar. Där kan ni hitta riktigt bra recept på olika bröd och andra godsaker. Också historien hur bageriet kom till finns att läsa om där. 


Bageriet har varit öppet i två år nu i februari. Jag tycker det är häftigt med människor som vågar leva ut sin dröm. Känner dessutom att jag och Sara har mycket gemensamt, då jag också gjorde slag i saken och startade en inredningsbutik, vilket var min dröm. 

När jag stiger in i det charmiga bageriet fylls jag av en kraftig vill-ha-känsla. Vill köpa av alla sorters bröd och gärna av allt vetebröd också. Nybakat bröd och vetebröd är mina favoriter. Bageriets sockerbullar med vaniljkräm är bland det godaste jag smakat faktiskt. Fick begränsa mig och köpte mig en fin limpa Levain och en vanlig baguette. Ser fram emot kvällsmackan i kväll.


Andra stoppet var på Sia-glass och deras fabrikförsäljning. Känns lite galet att köpa glass mitt i vintern, men kunde helt enkelt inte låta bli. Deras erbjudande var lite för oemotståndligt.


Fransk nougat i glass, kan man inte riktigt säga nej till. Nu blir det till att äta glass.


Man kan i butiken köpa glass på andra-sortering till riktigt låga priser. Glassorterna varierar från gång till gång man är där. Köpte även med mig deras nyhet, Godisglass, hem. 





//Malin


13 kommentarer:

  1. Jag har velat besöka bageriet men aldrig blivit av! Det såg så himla mysigt ut :)

    SvaraRadera
  2. Ååå jag var på Solhaga i sommras och åt en bulle i trädgården, supermysigt!

    SvaraRadera
  3. Gahhh vilket underbart ställe myyyyyys stor kram på alla hjärtans dag. Blev så glad för din kommentar : ) kram Sofia

    SvaraRadera
  4. Vilket bageri! Och sockerbullar med kräm... Inte helt fel.

    Det är alltid jobbigt att gå till läkare med barnen, även om det är ett "prata-besök". Duktig liten kille ni har!

    Ha en fin helg, fina Malin!!! Kram!

    SvaraRadera
  5. a sarah är duktig och fått mig en och annan recept från hennes blogg,otroligt duktig.Vad kul och få träffa henne live,måste vart kul.
    Kan tänka mig att man vill ha allt därifrån.oj oj de var riktig billig glas,mmmm vill ha yummi

    SvaraRadera
  6. Mysigt det såg ut!
    Trevlig helg!!
    Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera
  7. MEN vilket trevligt plejs, varför finns det inget bra bageri där jag bor, för? Kram på dig kompis!

    SvaraRadera
  8. Roligt att du skriver om Sia Glass! Det är den godaste glassen av alla!
    Man har inte ätit riktigt god glass så som den ska vara om man inte har provat Sia glass. Finns i så många olika smaker och alla är lika cremiga och smakrika! Önskar att jag hade nära till den butiken du handlade i!

    Önskar dig en fin vecka och tusen tack för en jättebra blogg!

    Kram:))





    SvaraRadera
  9. Ååååh, godisglass. Jag svimmar lite. Hade passat perfekt för mig ikväll eftersom jag har ont i halsen.

    SvaraRadera
  10. Heej!! Jag sitter också ute i butiken idag :) Ganska lugnt här med...tror att kylan och snöflingorna håller folk inomhus!! Jag har heller inte gjort så mycket reklam, eftersom jag inte visste arbetstiderna för mitt nya jobb. Men nu ska jag jobba mån-fre, så jag kan hålla öppet alla lördagar. Jag ändrade tiderna från 10-14 till 11-15 istället. Känns faktiskt lite lugnare på morgonen nu och vi kan äta låååång lördags-frukost.
    Längtar tills värmen kommer så att jag kan börja fixa ute på verandan. Tänk så mycket fint man kan göra med vårblommor, utemöbler och textilier!! Jag är glad att jag har webbutiken också, för det är många som reserverar och kommer o hämtar eller får det hemskickat. Jag har t o m kunder i Finland!

    Låter som att ni hade en underbar skidsemester och så mycket gott ni har ätit.... Har allt följt dig på fb ;o))
    Ha en mysig lördag ute i butiken nu!
    Kramar
    Ulrika

    SvaraRadera
  11. Och tack förresten till komplimangen! Ja jag måste då säga att jag har näsa för fynden eller bara rena rama dunderturen :))))
    Kram igen

    SvaraRadera
  12. Välkomna hem från Stöten finis : ) ni verkar ha haft det toppen : ) Ja House of lola kläderna är dyra : ( men snygga : ) inget för våra lärarlöner ; ) direkt!!! : / kram Sofia

    SvaraRadera
  13. Hej Malin!!
    Jag har prislappar på i stort sett allt i Butiken:)
    Det är bara ett skåp jag inte vill sälja för tillfället!

    Hur går det för Dig, är det som du väntat Dig??
    Kram Malin

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.