onsdag 6 februari 2013

ASIATISK KYCKLINGWOK

För några veckor sedan gjorde jag ett röj i några av skåpen i köket. Hittade då en wokpanna jag inte använt på mycket länge. "Släng", sa jag till Lars. Varpå han protesterade. Detta är inte så vanligt då han oftast är mycket nöjd när jag går med på att hiva något. Han googlade på märket på pannan och upptäckte att det inte alls var någon skit vi hade, utan en riktigt bra wokpanna. Woken hade jag ärvt av min storebror, som inte är känd för att köpa skit, så det kanske var väntat. 

Tur var väl det att vi inte slängde den, för sedan då har jag använt den så mycket som tre gånger. Känner mig riktigt het på att woka nu, feeling hot hot hot!

Receptet har jag varit inne och norpat hos sköna Helena med bloggen Bara en kaka till


Asiatisk kycklingwok

3 kycklingfiléer, nästan tinade
3/4 dl soya
1 msk fisksås
3 lime
2 vitlöksklyftor
2 msk kycklingfond
1 pkt risnudlar
en halv röd chili
ett pkt salladslök
matolja att steka i

Skär kycklingfiléerna i riktigt tunna skivor. Det är lättare om kycklingen fortfarande är lite frusen. Marinera skivorna en liten stund i soya, fisksås, pressad vitlök och saften av två lime. Koka risnudlarna, sila av vattnet, häll på lite matolja så att de inte klibbar fast i varandra och ställ åt sidan. Dela den tredje limen i klyftor. Strimla den gröna delen av salladslöken och skär chilin i små bitar. Ställ åt sidan. Woka kycklingen ihop med marinaden i två omgångar. Häll i kycklingfonden medan du wokar. Blanda i nudlarna. Garnera med limeklyftor, strimlad salladslök och chili. 


Glöm inte att även kolla in min andra blogg, bloggen för min lilla butik Annies Stuga. Längst upp till höger på den här bloggen hittar ni en länk. Nya varor i butiken.

Till sist vill jag bara klaga lite... Varför fotboll på tv i februari? Jag hade förberett te och choklad, lagt Ludvig och skulle slå mig ner för att titta på Mia på Grötö. Fotboll hör sommaren till, kanske vår och höst, men inte vintern. Grrrr...


//Malin
7 kommentarer:

 1. Vi har två wokpannor. Johan tyckte vi skulle slänga minst en när vi flyttade. Båda står kvar i skåpet. Billiga var de också. Får nog woka någon dag...

  SvaraRadera
 2. Fotboll borde förbjudas över huvud taget, haha! Folk blir som tokiga och så ockuperas TV-soffan av vrålande neanderthalare med stirrande blick. Usch!

  Själv satt jag och retade upp mig på alla dess stollar som på fullt allvar tror att det är okej att hata kvinnor som har en åsikt och framför den i olika medier. Jag blir rädd när jag hör hur många män som tycker att det är okej att kalla en kvinna "pissluder" och hota att våldta henne, för att de inte håller med om hennes åsikt. Läbbigt!

  Wokar gör jag ofta och min wok börjar bli utsliten. Den tredje jag sliter ut... Receptet ovan ser härligt ut! Jag gillar nudlar mer än ris! Kram!

  SvaraRadera
 3. Gott och fräscht! Tur att du inte fick slänga woken! Hade en för många år sedan som hivades vid något tillfälle. En rejäl och bra sak i gjutjärn så det är klar jag ångrar mig nu :-)

  Mycket snopet att en förlustmatch i fotboll fick ersätta Mästerkocken och Mia på Grötö. Skamligt dessutom!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 4. Wokpanna känns lite 90's! Inget fel med det uppenbarligen, rätten ser mycket mycket god ut!

  Fotboll... znark.

  SvaraRadera
 5. Jag har precis slängt min wokpanna, men inte för att den anses vara ute eller gör att jag inte använder den. Jag har helt enkelt kört livet ur den. Ja, denna också ska jag säga. Vi älskar wokat och äter ofta det till vardags eftersom det är snabblagat. Din wok ser mycket god ut!

  SvaraRadera
 6. Vilka fynd man kan göra vid en rensning! Tur att du inte hann hiva iväg den utan fick njuta av lite god wokad mat!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Så härligt med skåpfynd, lite som att shoppa i sitt eget kök, helt gratis!
  Här har du fler som blev ordentligt snopna, var tog Mia vägen? Och fotboll, eller annan sport för den delen, ser vi överhuvudtaget aldrig på, dom kanalerna är helt oanvända på vår tv:)

  SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.