fredag 11 januari 2013

SPETSKÅLSWOK MED KÖTTFÄRS & NUDLAR


Jag har inte riktigt vant mig vid att ha en dotter som verkligen älskar maten jag lagar. Hon smackar och mmmmm:ar när hon äter och har allt som oftast två portioner. Den här rätten gick verkligen hem, och detta trots att den innehöll kål. De tunnare bitarna tog hon för nudlar och de få något tjockare bitarna, låg kvar på tallriken efter hon ätit klart. Snacka om att lura ner lite nyttigheter i barnet. Woken var väldigt enkel att tillaga och det gick snabbt. Sådant som gillas efter första arbetsdagen med elever efter lovet.

Spetskålswok med köttfärs & nudlar
500 g nötfärs
1 spetskålshuvud
2 salladslökar
3-4 msk japansk soja
3-5 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
äggnudlar
salt & peppar
ev. lite pressad lime

Strimla kålen fint och fräs i rapsolja. Salta och peppra. Lägg åt sidan medan du bryner köttfärsen tillsammans med 3/4 av salladslöken, skuren i smala skivor. Häll i soja, pressad vitlök och sambal oelek i köttfärsen. Tillsätt kålen till köttfärsen och låt småputtra några minuter, samtidigt som du kokar nudlarna. Låt dem inte koka för länge, de får inte bli för mjuka. Sedan blandas allt samman och du smakar av med sambal oelek, soja, salt och peppar. Pressa eventuellt över lite pressad lime och strö över lite salladslök före servering.




I dag har Annies Stuga öppet mellan kl. 14-18


Välkomna!

//Malin




8 kommentarer:

  1. Spetskål har jag inte lagat många gånger. Det blir oftast den vita eller röda kålen, någon gång den gröna så klart! Jättegott ser det ut!

    Min lilla B är sååå nöjd med mugarna hon köpte i Annies stuga. Jättefina för det priset! Jag önskar att de funnits i en grön färg, men jag ska nog köpa Greengates vit- och grönprickiga muggar. Eller i grått, jag har inte bestämt mig än.

    Ha en fin helg, finaste du! Kram!

    SvaraRadera
  2. Spetskål är gott, smakar ju inte riktigt som vitkål ändå... Eller så är det bara inbillning. Woken ser härlig ut!

    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  3. Spetskål är ju så fint också! Låter riktigt trevligt att woka kålen med färs. Har nog aldrig wokat köttfärs. Bra idé!

    Ha en riktigt trevlig helg och lycka till med bloggen för Annies stuga!

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  4. Hihi luras är skitbra. Undra om hon kommer tycka det är så kul när hon är 20 bast och läser din blogg?
    Wok i alla dess former tackar jag aldrig nej till och jag skulle äta dina stora bitar också;)

    SvaraRadera
  5. Wokat är bästa snabbmaten. Dessutom passar det så bra nu på vinterna när det blir mycket kål och rotfrukter i maten.

    SvaraRadera
  6. Perfekt! Kanske jag kan lura i min sambo lite kål....;)

    SvaraRadera
  7. Wok är så gott, men jag har nog aldrig wokat kål det ska jag prova:)

    SvaraRadera
  8. Denna typ av rätt har jag ätit på en thaikrog här i Gbg men inte riktigt vetat hur jag skulle laga det själv, nu vet jag och gott som attan var/är det. Tack för receptet.

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.