lördag 15 december 2012

SILVAKAKA I ANNIES STUGA


Jaha, så kom regnet... Men efter regn kommer sol, visst brukar man väl säga det. Så nu hoppas jag att det snart slutar regna och att solen då visar sig. Har ju varit underbara dagar i snö, fin snö. Inte kramsnö = snöslask. Jag ogillar med andra ord vädret just nu.

I butiken i dag har jag bjudit på den här godingen. En Silvakaka med en härlig glasyr. Lätt som en plätt att baka och smakar så gott. Inga krångliga ingredienser utan bara sådant man vanligen har hemma. 

Har i efterhand fått reda på att den heter Silviakaka, men jag har alltid kallat den Silvakaka så det gör jag i fortsättningen också. Hur som helst så är den god! 

Silvakaka 
2 ägg 
2 dl socker 
2 dl vetemjöl 
2 tsk bakpulver 
1 dl vatten 

Vispa ägg och socker. Blanda mjöl och bakpulver. Blanda allt och tillsätt vatten. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i 175 grader i 45 minuter på nedersta falsen.

Glasyr 
100 g smör 
1 dl socker 
1 st äggula 
2 tsk vaniljsocker
1 dl kokos 

Blanda alla ingredienserna i en kastrull och koka upp. Häll krämen över den varma kakan och strö över kokos. Låt sedan kakan svalna.






Ha en underbar lördag kära vänner! 


4 kommentarer:

  1. Nej tack, vädret som är just nu (samma som ni tydligen) är väl ingen höjdare. Antingen får det vara snö eller så får det vara!

    Ha en skön lördagskväll,
    kram

    SvaraRadera
  2. Jag ogillar också det vädret. Finns det ruggigare väder?! Har passat på att shoppa de sista klapparna i ett köpcentrum inomhus. Så nu är allt klart och va kan mysa inomhus i lugn och ro. Hoppas du inte hade det lugnt i Annies stuga utan att vädret inbjöd till shopping!
    Jag trodde det hette Silviakaka, men god är den i alla fall. Blir riktigt saftig.
    Ha en fortsatt fin helg. Kram.

    SvaraRadera
  3. Det är därför jag avskyr snö! Slasket gör att det inte är värt det! Halva året hasar man omkring i slaks, modd och elände. Nej, torrt och fint vill jag ha det!

    Kakan ser fantastisk ut! Kram!

    SvaraRadera
  4. Lättlagad och fräsch kaka, skulle nog till och med jag fixa. Undrar varför det heter Silviakaka, om det har något med vår drottning att göra.. Silvakaka låter roligare tycker jag :-)

    Vi har lite tö men inget som biter på snömassorna så de ligger kvar, på gott och ont...

    Ha en skön söndag!

    Kram Lotta

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.