söndag 16 december 2012

SEGA SAFFRANSSNITT"När tredje ljuset brinner vi juleklappar syr
Och bakar kakor och har ett stort bestyr"

Nja, syr gör jag aldrig, vare sig på advent eller annars. Men bakar gör jag ju då och då, så det stämmer ju. Kakorna jag bjuder på i butiken i dag bakades i går kväll, precis innan sista avsnittet av "Så mycket bättre". Visst är det väl ett riktigt trevligt program? Tänk vad kul de måste haft när de spelade in det. Visst kanske det var lite stressigt, och alkoholintaget lite mer än vanliga veckor, men ändå. 

Jag kan bara jämföra det med den bloggträffen jag var på i september. Ett gäng likasinnande personer som träffas och får göra det som de är bra på och det som de tycker om att göra. Det kan inte bli annat än trevligt och bra! 

Sega saffranssnitt
100 g smör
2 dl socker
1 påse saffran
lite varmt vatten
2 msk sirap
2 1/2-3 dl mjöl
1/2 tsk bikarbonat

Vispa rumsvarmt smör med socker. Mortla saffran med lite socker och blanda i lite varmt vatten. Häll ner i smörblandningen. Blanda mjöl och bikarbonat. Tillsätt sirapen till smöret och därefter mjölet lite i taget. Känn efter hur mycket mjöl som behövs. Det ska gå att rulla degen till smala korvar. Platta ut korvarna till ca 1 cm tjocka. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter. Skär i sneda remsor och låt svalna.Efter stängning i dag ska jag äta mitt första julbord. Jag ser så fram emot det, är riktigt hungrig nu och klockan är bara halv ett. 

Ha en skön tredje advent kära vänner!


5 kommentarer:

 1. Ha ha, ja det blev ju en hel del alkohol även på vår träff... kanske tur att det inte var en hel vecka, då hade vi fått åka på "hälsohem" efteråt...
  Jag är svag för saffran, så dessa sparar jag i min mentala "att testa-mapp". Hoppas er tredje advent blir fin.

  SvaraRadera
 2. låter riktigt gott och blev jättefina

  SvaraRadera
 3. Mycket trevligt program, som vi alltid saknar när det är slut. Vilken bra jämförelse med vår träff, alkoholhalten ungefär densamma:):)

  Hoppas det blir/är ett gottigt bord,
  kramar

  SvaraRadera
 4. Hoppas julbordet smakade bra fina fina Malin : ) kram Sofia

  SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.