lördag 22 december 2012

PEPPARKAKSBROWNIE MED VIT CHOKLAD


I går kväll stod jag och slog in alla våra julklappar. Jag kan säga som så här, de blev inte hälften så fina som de paket jag slår in i Annies Stuga. Kan redan nu be om ursäkt till familj och släkt.

Så skönt att vara klar! Kan nu ägna min tid åt annat mysigt som julfilmstittande med familjen i kväll och i morgon kväll Uppesittarkväll med Bingo Lotto. Julskinkan står nu i ugnen och den förväntas vara klar för skinkmacka lagom till kvällningen. Jag har det med andra ord ganska så bra. <3 

Fram till klockan 15.00 står jag i butiken och myser. Mellan kunderna bloggar jag, sätter ihop presentpåsar och dricker te. Ja, kaka till teet också så klart. I dag har jag bakat en pepparkaksbrownie med vit choklad. Den har en tydlig julsmak och passar utmärkt så här innan jul. 

Pepparkaksbrownie med vit choklad

200 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 msk pepparkakskrydda
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
50 g flagad mandel
20 g vit choklad


Smält smöret i en kastrull. Lägg i chokladen i bitar och låt den smälta på svag värme under omrörning.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, pepparkakskrydda, vaniljsocker och bakpulver och blanda ner i smeten tillsammans med smör- och chokladblandningen.
Häll upp smeten i en form som är 20x30 cm med bakplåtspapper i botten.
Strö flagad mandel över kakan. Grädda i 20 minuter. Låt kallna. Smält chokladen och ringla över kakan. Skär i rutor.

Recept från Hemmets Journal




Ha en underbar lördag och försök att inte stressa. Det blir jul i vilket fall som helst. <3 <3 <3





11 kommentarer:

  1. Den ser mycket god ut och pepparkakssmak vill man gärna ha i dessa tider! Julkram!

    SvaraRadera
  2. Skulle kunna komma och besöka butiken bara för kakans skull :)
    GOD JUL!

    SvaraRadera
  3. Vad skönt att vara så ifas med allt som ska fixas:-)

    Det låter som en mysig dag i butiken!

    God Jul önskar jag dig!

    Christin

    SvaraRadera
  4. Ser jättegod ut,mjuk pepparkaka är favorit hos mig och med vit choklad kan ja ana att de händer grejer i smaklökarna,yummi

    SvaraRadera
  5. Åh, jag älskar alla sorters brownies!
    I år har jag siktet helt inställt på att inte stressa alls. Gått rätt bra hittills. Vill ju ändå att julen ska vara en skön njutning. Ha en fortsatt fin helg!

    SvaraRadera
  6. Mmmm så gott! Du, imorgon är det klass två-varning i Skåne efter elva. Vi åker tidigt och planerar att försöka åka förbi dig på hemvägen istället. Ledsen, för jag ville sååå gärna önska dig en gid jul och få se din fina butik. Men vi vågar inte riskera att bli fast i en bilkö. Kram!!!

    SvaraRadera
  7. Låter inte alls dumt. Önskar dig en God Jul!

    SvaraRadera
  8. Ser jättegott och fint ut! Full fart ändå in i det sista. I butik och hem. Det ser så fint ut där i butiken. Som en godisaffär för en annan som gillar allt sånt som du säljer. Se nu till att vara ledig också och njuta av julen.

    God jul och stora tomtekramar!

    Lotta

    SvaraRadera
  9. Så mysigt ni har fått till det och ja tack, den där brownien säger jag inte nej till. God Jul finaste Malin med familj, hälsa alla och ge dom en stor kram!

    SvaraRadera
  10. Hej!
    Busigt enkla och goda!! men... det står inte vilken värme ugnen ska ha så jag provade 175C men de blev helt geggiga (syndigt goda men man får äta med sked). Vad ska ugnen stå på?

    Tacksam för snart svar

    Med Vänliga Hälsningar
    Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Vad tokigt! Ugnen ska stå på 200 grader. Sedan är det bra att alltid kolla med sticka innan man tar ut kakan ur ugnen. Tid varierar oftast från ugn till ugn. Så kanske att kakan i din ugn behöver mer än 20 minuter.

      Kram kram

      Radera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.