måndag 10 december 2012

DOPTÅRTA TILL BÄSTA LILLY


I helgen har min bror med familj varit på besök, och detta har firats ordentligt. Minijul på lördagen och dopkalas på söndagen. Lilly döptes i Amsterdam i höstas, men då var det bara deras lilla familj som var med. Jag är utsedd att vara Lillys gudmor, vilket jag så klart är mäkta stolt över. Lilly är en underbar liten höna på 3 1/2 år, en riktig liten prinsessa ända ut i fingerspetsarna. Jag hade gärna haft min bror med familj lite närmare, och meddelar dem ofta om lediga hus i Glommen. Konstigt nog nappar de inte, utan föredrar Amsterdam och Stockholm, underligt...

Jag bakade en tårta till Lillys dopfika. Lilly hade sett en liknande våningstårta på min blogg och ville så klart också ha det. Hon kunde knappt hålla fingrarna från tårtan och valde att ta en bit från den nedre tårtan. 

Receptet på tårtan kan ni hitta här. Till nästa tårta ska jag testa någon annan fyllning, har kört likadan ett tag nu. Inte för att det är något fel på hallon, mjölkchokladfluff och glasskräm, men ombytte förnöjer heter det ju så fint. 

I morgon blir det för mig att stanna hemma från jobbet. Ludvig ligger i feber, över 39 grader har den lille stackaren. Hoppas det går över snabbt, för på onsdag har han sitt första luciafirande i kyrkan med skolan. Jag vill ju se honom som tomtenisse. Ella ska vara tärna och i år ska hon minsann sjunga duett i kyrkan, vilket är första gången för henne. Det vill jag ju inte heller missa. 

Kram på er!
//Malin5 kommentarer:

 1. Jag kan förstå att Lilly var nöjd med tårtan, mycket fin! Hoppas Ludvig blir frisk till luciafirandet! Kram

  SvaraRadera
 2. Det var en tårta värdig en liten prinsessa. Måste säga att den där fyllningskombon låter ganska svårslagen i mina öron. Vi åker uppåt till helgen så om du vill att jag ska ta med något så hör av dig. Vet inte om det blir tid på fredag eller söndag men en av dagarna dyker jag upp. Ska bli så roligt att se Annies stuga "live" och dig med så klart. Kram

  SvaraRadera
 3. Vilken prinsessa hade inte gillat denna skapelse, så fin!
  Och Stockholm och Amsterdam istället för Glommen? Märkligt!

  Kramar

  SvaraRadera
 4. Jättefin tårta!! Vad du är duktig!!
  Ens barns luciafirande vill man inte missa, det är så stämningsfullt och fint!!! Hoppas han blir bättre!!!

  SvaraRadera
 5. Wow, vad häftig! Jag kan tänka mig att det var en glatt födelsedagsbarn som tog emot den :) Himla fin alltså!

  SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.