söndag 28 oktober 2012

KANTARELLPASTA


Strålande dag i Glommen med omnejd i dag, och säkert även på andra håll i vårt avlånga land. När jag körde hem från tjejfesten i natt var det minus fem grader ute, kallt med andra ord. Skrapa bilrutor är ingen aktivitet jag uppskattar över huvud taget. Som tur är gör Lars oftast det på vardagarna, vilket gör att starten på min dag underlättas något. 

I eftermiddag har jag och familjen varit på bio i Halmstad. Vi köpte på oss massa godis och popcorn och satt sedan och mös i mörkret under en och en halv timme. Vi såg Hotell Transylvanien, en riktigt kul film som hela familjen uppskattade. En film jag verkligen kan rekommendera alltså.

Innan vi åkte på bio åt vi lunch, den godaste lunchen på länge dessutom. En påse gula kantareller gick åt och lite annat smått och gott. Barnen fick en lättvariant av carbonara, då svamp inte riktigt "Tickle their tastebuds". 

Kantarellpasta
250 g kantareller
1 dl finhackad purjolök
1 dl vitt vin
3 dl matlagningsgrädde
100 g vitlöksost
1 kruka hackad persilja
1-2 vitlöksklyftor
flingsalt och nymalen svartpeppar
riven parmesanost
körsbärstomater
Serranoskinka


Fräs kantareller i smör och tillsätt purjolök. Låt fräsa en stund och tillsätt därefter vin. När detta småputtrat någon minut tillsätts grädde, vitlöksost och hackad persilja. Spara lite till garnering. Pressa i vitlök och smaka av med salt och peppar.
Garnera med halverade körsbärstomater och persilja. Jag serverade några skivor serranoskinka upptill, men det är inte nödvändigt.
Strö över lite parmesanost precis innan servering. Mumsfillibaba!

Nu blir det en söndagskväll i soffan, en kväll helt utan söndagsångest. Detta för att morgondagen skulle kunna vara en lördag eller söndag. Är alltså ledig.... Gött!


10 kommentarer:

  1. Mums vad gott det ser ut...

    SvaraRadera
  2. Härligt med ledig måndag, lyxlir:) Vi ser fram mot onsdagen då vi båda är lediga för ovanlighetens skull. Funderar som bäst på vad den ska innehålla...

    Så gott med pastan, vitlöksost i låter som det blir extra krämigt... aldrig fel:)

    Ha en riktigt skön dag,
    kramar!

    SvaraRadera
  3. Vilken dag ni har haft! Pastan ser galet god ut och svamp är verkligen något av det godaste jag vet! Alla i familjen älskar det - utom äldsta dotterns pojkvän, så när han är på besök får jag alltid tänka till, jag som har svamp i så mycket!

    Ibland längtar jag till dent id då barnen var små och jag också fick se tecknad film. Nu får jag vänta tills jag får barnbarn...

    Njut av din lediga dag imorgon!
    Kram!

    SvaraRadera
  4. Godetis fina Malin VAD GOTT gahhhh vill ha! kram Sofia

    SvaraRadera
  5. God pasta! Ha en fin måndag! Kram

    SvaraRadera
  6. Härlig pasta! Mindre härligt att skrapa bilrutor. Faller på min lott tyvärr då Mannen åker hoj eller tar tuben. Fortfarande hoj som gäller trots minusgrader men så är han inte riktigt klok heller...

    Ha en fin måndag!

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  7. Den rätten ticklar mina smaklökar iallafall, det måste jag säga. Rätt gott att slippa skrapa bilrutor, men mindre trevligt med ösregnet på cykelturen imorse.
    Mysigt med bio, och alltid kul med en film som alla gillar, oavsett ålder.

    SvaraRadera
  8. Hej Malin!

    Du undrade om jag var i butiken... Jag jobbar precis som vanligt denna veckan men eftersom barnen har höstlov så kan det hända att vi ska uträtta nåt ärende eller så.. Annars är allt som vanligt, nästan. Lördag har vi endast öppet ett par timmar för det är ju en röd dag och på torsdag ska jag faktiskt gå på begravning...

    Hör av dig om du får för dig att komma!

    Kram Mariette

    SvaraRadera
  9. Den här pastarätten lät väldigt god! Om jag inte minns fel så har jag en påse kantareller i frysen.

    Vad mysigt att gå på bio hela familjen:)

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.