tisdag 2 oktober 2012

ÄNNU MERA MATHELG


Nu har vi kommit till lördagens äventyr i Ystad. En väldigt intensiv dag med lite vila, men när det rör mat behövs ingen vila.

Jag började dagen med en megafrukost, och då menar jag megafrukost. Vad sägs om bland annat Ägg Benedict, croissant, pannkakor med nutella. Och detta både lördag och söndag...

Därefter var det dags för en busstur ut på Österlen. Vi besökte tre olika matproducenter och vi började på Gunnarshögs gård. Där fick vi se hela produktionen av deras kallpressade rapsolja. Tre olika smaksatta rapsoljor fick följa med hem, de var riktigt goda och smakrika. 

Sedan var det dags för Petersborgs Gård, en av Sveriges få senapsproducenter. Så klart shoppade jag även där, vad sägs om lite Dischång-senap och korvasenap.

Sista stoppet var på Österlenkryddor och där köpte jag något som heter Pantofflesalt, en salt som ska passa bra till potatisrätter. 


Lunchen intogs på Ingelsta Kalkon, Turkey ´n Chips med örtcreme, hur gott som helst. 

När vi kom tillbaka till hotellet hade vi 30 minuter på oss innan matlagningen skulle börja. En kvarts power nap hann jag med, alltid något. Sedan var det fullt ös fram till jag stupade i säng, många timmar senare.

Översta raden: Helena, Magnus, Calle, Håkan och Olof
Nedersta raden: GunnSofie, jag och Lotta

Översta raden: Jag, Sofie, EmmyMariaAmy, Souz chefen Thomas och Charlotta
Nedersta raden: AnkiMariaHanna och Kim



Vi åt så mycket god mat under helgen, lördagens inget undantag. Fem rätter och en amuse bouche (små aptitretare) med skaldjur. Till detta massa goda viner, ett vin till varje rätt. 

Min grupp fick i uppdrag att laga rimmad torsk med inkokt steklök och lökpuré. Vi klarade uppdraget galant, det var det god godaste jag ätit på länge. Vill ni se fler bilder på maten från kvällen så rekommenderar jag er att kika in hos de andra bloggarna.

Annat vi åt var kantarellsoppa, blinier med löjrom, ost och marmelad och en äpple tarte tatin till dessert. Jag blev så mätt att jag inte orkade dricka upp mina fina viner, det är illa det. 


Vill avsluta med en bild på disken, disken som vi slapp diska. Inte helt fel faktiskt.


8 kommentarer:

  1. Ja, då är det illa minsann, när man inte orkar vinet ens en gång:) Men vilken matfrossa vi hade, och så gott alltsammans var, inte ofta man får njuta så!
    Och alla är sååå snygga i sina mössor, helt otroligt:)

    Kramar från oss.

    SvaraRadera
  2. Härliga bilder och det är verkligen grymt att få återuppleva helgen igen! :)

    Min roomie som jag är så stolt över... inte en endaste snarkning hördes... sen om det berodde på mina öronproppar förtäljer icke historien! ;) Kram!

    SvaraRadera
  3. Fina bilder och frukosten låter så god, vill ha! Massa gott ni ätit och druckit! Kram

    SvaraRadera
  4. Oj oj vilken upplevelse du varit med om, sitter och drägglar nästan :).
    Kram Liselott

    SvaraRadera
  5. Jag ångrade mig när jag såg tallriken med Turkey 'n' chips. Fast Wilmaschnitzel var också gott!

    Och det bara fortsätter :-) Det här kan vi suga på länge...

    Trevlig kväll!

    SvaraRadera
  6. Det hela ser fasligt frestande ut! Inte minst ni i era mössor, hihi! Ursnygga!

    Jag äter ju mest hela tiden Ingelstads mat, eftersom jag byter det mesta köttet mot kalkonkött. Fantastiskt gott tycker jag. Kram och tack för att du visade upp era kulinariska äventyr. Men jag blir lite upprörd över att du slarvade med vinet, haha! : )

    SvaraRadera
  7. Tröttnar aldrig på att läsa allas inlägg. Imorgon är det redan en vecka sedan... Galet!

    SvaraRadera
  8. Håller med Hanna, allas bilder är lika roliga att se! Alla är så söta i sina kockmössor under matlagningen med sin egen stil på mössan :-) Det var så kul - allting!
    För mätt för vin?! Oh no. :-D

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.