onsdag 29 augusti 2012

LJUMMEN BULGURSALLAD MED KYCKLING & PARMASKINKA SERVERAD MED KALL ÖRTSÅS


Jag har så mycket att se fram emot i höst, tror knappt det är sant. Allt är trevligheter, vissa bara nöje och andra med lite jobb inblandat. Det är ju lite att stå i när man ska öppna butik, speciellt när man är helt grön. Men men, det kommer bli bra, eller det kommer bli superduperkanonersbra! 

Hur mycket man än har att stå i så måste man ju äta, eller hur? Så till middag i kväll blev det ljummen bulgursallad med kyckling och parmaskinka och till det en kall örtsås. 

Ljummen bulgursallad
4 portioner bulgur
4 kycklingfiléer
100 g parmaskinka
1/2 broccolihuvud
1 snackpaprika
4 tomater
1/2 rödlök
1/2-1 röd chili
salt
svartpeppar
(paprikapulver)

Koka bulgurn enligt förpackningen.
Skär skinka, paprika, tomater, och lök i mindre bitar. Dela broccolin i mindre buketter. Fräs hackad chili tillsammans med skinkan tills skinkan blivit lite knaprig. Lägg åt sidan. Fräs därefter grönsakerna i några minuter. Lägg tillsammans med skinkan. Skär sedan kycklingen i mindre bitar, salta och peppra lätt och stek den är helt klar. Nu ska allt bara blandas samman och smakas av med salt och peppar. Vill man ha extra hetta kan man även krydda med paprikapulver.

Örtsås
1 burk lättcreme fraiche
1/2 dl hackad timjan
1/2 dl hackad basilika (eller valfria färska örter)
1-2 vitlöksklyftor
salt & peppar

Hacka örterna och blanda samman med creme fraiche. Pressa i vitlök och salta och peppra.


En riktigt god och nyttig rätt!
Smaklig spis!


8 kommentarer:

  1. Klart att det kommer att bli kanonabautabillybra! (Jodå, vi brukar säga så).
    Och visst blir det säkert en härlig höst, speciellt en resa i september har vi hört:)
    Kram

    SvaraRadera
  2. Ååh, det ser riktigt gott ut!! Det är så underbart att kika in på din blogg för det finns alltid ett passande recept, mat eller bak.
    Det låter så kul med din butik och det är klart att det går bra. Tror man tillräckligt mycket på en sak själv så kommer det att funka. Det är ju inget latmansgöra precis men om det är något man brinner för så jobbar man ju gärna lite extra.

    kram lisamaja

    SvaraRadera
  3. Härligt när man har så mycket trevligt att se fram emot :) Ser med spänning fram emot hur allt går för er gällande butiken, håller mina tummar det vet du!

    Och sen har jag hört samma sak som Mårtenssons att i september lär det bli en trevlig resa minsann, kram vännen!

    SvaraRadera
  4. Ja, det kommer gå fintfint! Kram

    SvaraRadera
  5. Oj, vad gott och fräscht! Här har du verkligen fått till det. Helt i min smak :-)

    Spännande med butik! Vad ska säljas i denna? Blir det webbshop också?

    Ses :-)

    SvaraRadera
  6. Jag förstår att det är mycket att göra med butiken, så spännande!! Ska bli kul att se så småningom. Sedan har vi ju något trevligt matigt att se fram emot ganska snart också ;).
    Den där salladen ser urgod ut, nästan så jag tror min man skulle ge den ok (han gillar INTE bulgur).

    SvaraRadera
  7. Vad kul med egen butik!! Spännande!!
    Och salladen ser jättegod ut!!

    SvaraRadera
  8. Vilken god sallad, helt i mina smaker! Fin blogg du har!

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.