tisdag 21 augusti 2012

FRITA MED ÄGG


I skolan är jag satt som resurs på hem- och konsumentkunskapen. En lektion jag gärna är med på. Det händer ganska ofta att jag lagar samma mat hemma, som vi gjort där. Både när det gäller bakning och matlagning. I dag blev det så.

Min kollega Christian har franska rötter, vilket betyder att han ganska ofta lagar mat därifrån, eller i alla fall hämtar inspirationen från fransk matlagning. Han berättade i dag att hans kusiner, när de är på besök i Sverige, blir vilse om det inte är framplockat något bröd. Brödet används för att suga upp all sås med. 

Frita med ägg fick eleverna laga i dag, eller grönsaksröra om man vill försvenska namnet. Riktigt gott var det, så gott jag jag åt det både i skolan och hemma på kvällen.

Frita med ägg
1 grön paprika
1 röd paprika
1 lök
250 g krossade tomater (gärna en finare sort)
olivolja
salt
peppar
cayennepeppar
4 ägg

Tärna paprikan och löken i lika stora/små bitar. Fräs detta i rikligt med olivolja, tills löken fått lite färg. Tillsätt de krossade tomaterna och rör om. Knäck i äggen och låt allt småputtra tills paprikan blivit mjuk. Krydda med salt, peppar och cayennepeppar. Äggulan ska vara lös. Servera tillsammans med bröd.


Får nog bli Dallas även i kväll tror jag. Dallas och en stor kopp te.

God kväll kära vänner!


5 kommentarer:

  1. Delicious Malin! Ser så gott ut och av receptet bara vet jag att detta är gott, sparas!!

    Japp, Dallas här med... och imorgon också! ;)

    Idag har jag satt igång träningen, äntligen! Hur går tränandet för dig? Kram!

    SvaraRadera
  2. Jag missade Dallas. Och träningen men jag cyklade två mil - det är också träning...

    Äggrätter ger mig ont i magen men jag kan inte låta bli ibland. Bra att barnen får lära sig att laga lätt men god och näringsrik mat i skolan. Jag skulle älska att vara hemkunskapsresurs!!!
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Det här ser mycket gott ut! Kram

    SvaraRadera
  4. Jag såg en snutt av Dallas, men kände bara att det var så mycket roligare med såpor när de precis kom. Nu är de så många...
    Tänk det här har jag aldrig testat. Låter och ser supergott ut! Kan bli en konkurrent till den populära lunchomeletten hos mig. Så vacker rätt dessutom.

    SvaraRadera
  5. Hej vännen,
    Gud vad det såg gott ut med äggen. Måste bara prova! Jag har ju bott nere i Belgien i tre år, så det där med bröd och suga upp såser, det känner vi till....löv it!!!

    Hoppas hoppas att det löser sig med bygglov och allt för er. Det är så himla trist om sånt ska dra ut på tiden.
    Vitt golv kommer att bli supersnyggt....så du lyckades övertala mannen din? ;O)
    Häromdagen kom de 'nya' varorna som jag beställt. Tvålar och min favorithandkräm. Det enda jag säljer som är nytt :) Det kändes så himla spännande. Så kanske jag får för mig att köpa något mer. Är sugen på Årechoklad och thé. Alltid kul att kunna erbjuda något sådant. Vi får se!!

    Nu måste jag ut i butiken igen :)
    Må gott och stor kram
    Ulrika

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.